Net toen je dacht dat er geen boerenschuren meer over waren met stoffige en roestige performancebakken van eer-eer-eergisteren, duikt deze Audi Quattro-schuurvondst op. In de hoek van een stoffig schuurtje in Engeland staat deze tornado-rode Quattro Turbo met hangende pootjes op liefde en aandacht te wachten. Door de staat waarin de auto verkeert, is het een van de goedkoopste Quattro Turbo’s die je momenteel kunt kopen – als je je eigen uurloon niet meerekent, want je gaat er tijd aan kwijt zijn.

Deze tienklepper uit 1985 is al sinds 1993 in het bezit van dezelfde eigenaar. De eerste eigenaren reden er flink mee, al na tien jaar stond de teller op 178.000 mijlen, zo’n 285.000 kilometer. Om onbekende redenen plaatste de eigenaar de auto daarna met zijn pootjes in de lucht in een open schuur. Daar verbleef de Audi voor de afgelopen 25 jaar. De 2,2-liter vijfcilinder draaide perfect voordat de Audi op steunen werd geplaatst, maar aan die informatie heb je na een kwart eeuw weinig meer.

Wat moet de Audi Quattro-schuurvondst opleveren?

De koets zou redelijk oké moeten zijn, op een deukje in de deur na. Qua algemene toestand geeft de veiler de Audi Quattro-schuurvondst één van de vijf sterren. Je zult in ieder geval serieus aan de slag moeten met een ragebol en schimmelverwijderaar. De hoge kilometerstand maakt eigenlijk ook niet meer uit, aangezien je waarschijnlijk alles moet opknappen. Classic Car Auctions verwacht geen wereldbedragen voor dit omvangrijke project, ongeveer 10.000 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie