Als je een goede indruk wilt maken op je date, dan draag je rood. Als je een verpletterende indruk wilt maken, dan moet je een rode Audi RS 6+ door ABT dragen. De nekpijn blijft nog dagen hangen. De sensatie voor altijd.

We blijven ons afvragen waarom niet meer mensen hun Audi in een spannend kleurtje bestellen. Het is al erg genoeg dat je voor de makkelijkste keuze bent gegaan (zeker niet de slechtste), maar neem je leasetopper dan ook niet in het zilvergrijs. Zelfs je basale driecilinder A3 knapt ervan op als je hem in een fijne tint koopt.

En de Audi RS 6+ door ABT?

Bij de Audi RS 6+ door ABT wordt het positieve effect van een ravissante blos twintig keer versterkt. Wat ziet dat er ongelofelijk appetijtelijk uit. We vergeven het ABT zelfs dat ze projectoren in de deur hebben gemonteerd; werkelijk de neon van deze tijd.

Oh ja, specificaties. Standaard produceert de hartendief 605 pk. Met het plusje achter de naam komt daar 100 pk bovenop. Hoeveel de Audi RS 6+ door ABT met 705 pk en 880 Nm sneller is dan de normale Performance, vertelt de tuner (nog) niet. Niet all the way gaan tijdens de eerste kennismaking.

ABT bouwt (net als bij de ABT TT RS-R) vijftig exemplaren van de RS 6+. In de aanloop naar Genève presenteert ABT ook nog een Audi R8 en een Audi SQ 7. Vermoedelijk ook in een oplage van vijftig stuks per model.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)