Behalve dat letterlijk iedereen het hilarisch vindt om je moerstaal naar je te schreeuwen (‘JETZT!’) is het zo gek nog niet om een Duitser te zijn. Het circuit der circuits ligt om de hoek, je mag er met 300+ naartoe rijden (alhoewel…) en de benzine is niet zo duur als hier. Bovendien lease je voor een relatief laag bedrag een leuke auto om dat allemaal mee te doen.

Niet alleen de aanschafprijzen liggen lager in Duitsland, ook de leaseprijzen zijn jaloersmakend. Bijvoorbeeld: het laagste maandbedrag dat we konden vinden om een Audi RS 6 te leasen was 841 euro per maand, op Sparneuwagen.de. De looptijd is dan 48 maanden met een maximum van 40.000 kilometer in totaal.

Met de huidige huizenmarkt heb je voor een maandbedrag van 900 euro net genoeg hypotheek om iemands berging te huren. Dus steek het in een ruime auto, koop een daktent of een caravan en wacht rustig af tot de huizenmarkt weer even dimt. En vergeet nooit deze wijsheid: je kunt slapen in een auto, maar niet racen in een huis.

Een Audi RS 6 leasen in Nederland kost al snel drie keer meer

In Nederland lopen de leaseprijzen voor de nieuwste Audi RS 6 al snel richting de 2.000 euro per maand, en dat is exclusief de bijtelling. Reken daar dus nog maar 1.000 euro bij. Zelfs voor een tweedehandsje in de lease betaal je ruim 1.000 euro per maand.

In Duitsland zit de verzekering niet inbegrepen bij het leasebedrag, dus hou er rekening mee dat je die nog even moet regelen. Oh, en je moet eerst even emigreren, want het is verboden om in Nederland zomaar met een buitenlands kenteken te rijden, want dan voelt de fiscus zich gepasseerd.

Audi RS 6 lag een paar dagen in het water

Misschien kun je deze Audi RS 6 leasen tegen een bodemprijs

Voor wie niet geld als water heeft

Reacties

 • Glenn heeft op 6 maart 2022 geschreven:

  40 000km op 4j. Dat is goed om naar de bakker te rijden. Daarom is het dus zo goedkoop. Lease die wagen maar eens met 80 000km. Het zal wat meer zijn.

  Reageer
 • Theo heeft op 5 maart 2022 geschreven:

  Waar kun je deze auto dan leasen voor dit bedrag ?
  Ik woon in Duitsland en goedkoopste RS6 kost nog altijd ruim 1700 p.m. via Leasingmarkt.de

  Reageer
 • Poulusma heeft op 5 maart 2022 geschreven:

  “En vergeet nooit deze wijsheid: je kunt slapen in een auto, maar niet racen in een huis.” Die wijsheid slaat als een kut op een drumstel, met een goede pc en sim rig kan je ook prima racen hoor 😉

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)