Je hoeft geen PR-goeroe te zijn om te voorspellen dat een video waarin je 414 km/u rijdt op de openbare weg wat gedoe oplevert. Vorige zomer tikte een Tsjechische zakenman de snelheid aan in zijn Bugatti Chiron en even geleden plaatste hij de video online. De Duitse overheid reageerde al snel dat ze de actie afkeurde, maar hoe zit het eigenlijk met Bugatti zelf?

In een door Carscoops verkregen verklaring erkende Bugatti op de hoogte te zijn van de hogesnelheidsrun. De supercarfabrikant keurt de video af door te zeggen afstand te nemen van gevaarlijk weggedrag. Verder commentaar wil de autobouwer niet geven vanwege het lopende onderzoek door de Duitse autoriteiten.

Statement van Bugatti

‘Voor ons als bedrijf is verantwoordelijk gedrag naar klanten, aandeelhouders, werknemers en de samenleving, en vooral conformiteit met de wet en de interne richtlijnen van Bugatti, een topprioriteit. Naar onze mening moet men zich altijd verantwoordelijk gedragen bij deelname aan het wegverkeer. Als bedrijf verwerpen/verwijderen wij ons van elk gedrag op de weg dat leidt tot een concreet gevaar voor verkeersdeelnemers.’

Toch 400+ op de Autobahn? Doe het dan in een Bugatti

Wel wil Bugatti nog even toevoegen dat áls je het dan wel doet, dat je het in een Bugatti moet doen: ‘Geen straatlegaal voertuig rijdt veiliger op hoge snelheden dan een Chiron’. Ze leggen verder uit dat er een speciale sleutel (die foto zie je in de galerij hierboven) nodig is om de topsnelheid van 420 km/u te ontgrendelen en als de GPS bochten ziet, dat de topsnelheid automatisch weer wordt teruggedraaid naar 380 km/u. Ook wijzen ze nog even op de grote remschijven van 420 millimeter vóór en de achterspoiler die als luchtrem dient.

Gevangenisstraf voor de bestuurder die 400+ op de Autobahn reed?

Volgens de Britse krant The Sun kan de bestuurder zelfs de bak in vliegen. De politie kijkt of de eigenaar vervolgd kan worden voor racen op de openbare weg. Er is zelfs sprake van twee jaar gevangenisstraf. Of het echt zo ver zal komen, dat is nog maar de vraag, maar het is duidelijk dat de Duitse overheid een duidelijk signaal wil afgeven.

Bugatti Chiron op de Autobahn tikt 414 km/u aan

VIDEO: Bugatti Chiron tikt 414 km/u aan op de Duitse Autobahn

Waarschijnlijk reed geen productieauto ooit harder op de openbare weg

Reacties

  • Animal heeft op 3 februari 2022 geschreven:

    Was een autobaan zonder snelheids beperking bijna geen verkeer . Als men niet wilt dat er zo snel gereden word voer dan snelheids beperking in

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)