We zijn niet altijd even lief geweest voor de Audi RS 5. Het is een meer dan uitstekende auto, maar niet zo’n goede RS. Onze conclusie: de RS 5 heeft er allemaal geen zin in, en heeft al zeker geen trek om zwaar werk te doen. Maar misschien kan Abt met de Audi RS5-R de schop onder de bips uitdelen die ie nodig heeft.

Specificaties van de Audi RS5-R

Abt verhoogt het vermogen met 80 pk en 90 Nm naar 530 pk en 690 Nm. Hierdoor zit je in 0,3 seconden sneller op de 100 km/u, namelijk in 3,6 seconden. Zo kruipt de Audi RS5-R wat dichter tegen de Mercedes-AMG C 63 aan. Overigens is 3,6 seconden wat wij zelf ook al maten tijdens de test. Audi was dus wat bescheiden met de specificaties van de standaard RS 5.

De wegligging van de Audi RS5-R

Abt monteert tevens nieuwe stabilisatoren en is druk bezig met KW Automotive om een nieuwe schroefset te ontwikkelen. Hopelijk elimineert dit de wolligheid van het onderstel. Tot die tijd monteert Abt zelf instelbare coilovers. Daarnaast schroeft Abt 21-inch wielen onder de Audi RS5-R met de wanghoogte van ongeveer 3 micron. De belijning op de weg zorgt dus al voor stoeprandschade en elke erwt op de weg voel je.

En het uiterlijk?

Elk onderdeel wat de monteurs van Abt konden losschroeven, hebben ze vervangen met koolstofvezel. Voorloop plaatsten ze nog een setje canards. En ook binnenin gingen ze los. Je mag er zelf een mening over vormen. Abt bouwt slechts 50 stuks van de Audi RS5-R. Dus je moet er snel bij zijn.

Video: Audi RS5-R van Abt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)