Een tijd geleden schreven we over het perfecte Sinterklaascadeau; de ongekend populaire mini-Audi TT RS van de Lidl. Een klein elektrisch wagentje voor je zoon of dochter om je woonkamer mee onveilig te maken.

Op het circuit

Maar wist je dat ze ook een grote versie hebben? Eentje met een vijfcilinder en quattro-vierwielaandrijving. Chris Harris demonstreert ‘m graag. Hij neemt de TT RS mee naar het TopGear-circuit om hem alle kerbstones van de baan te laten zien.

De Audi TT begon natuurlijk toch een beetje als een apart autootje met z’n über-compacte vormen. Hij zag er bijzonder uit, maar was direct een klassieker. Vandaag de dag is de TT een volwaardige sportauto met 400 pk en een 0-naar-100-tijd van 3,7 seconden.

Dat is best wel snel

Een Porsche-pester? Dat is wel erg ambitieus. Een concurrent voor de BMW M2 dan? Wel als je kijkt naar vermogen, maar de M2 bleek moeilijk te verslaan. Dat betekent niet dat de TT RS geen heerlijke coupé is, met een acceleratietijd die je keer op keer omver blaast. En dat zalige vijfcilindergeluid heeft zo goed als geen enkele andere auto.

Hier komt Harris al snel genoeg achter. Hij noemt het dan ook niet een ideale driver’s car, eerder een razendsnelle coupé met een geweldige motor. Check hieronder Harris’ rondje over het TopGear-circuit in de Audi TT RS.

Rondje TopGear-circuit in de Audi TT RS

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)