Goedemorgen! Zaagmans weer gedag gezegd? Mooi. We hebben speciaal voor jou het autonieuws van 17 oktober 2018 nog eens op een rijtje gezet. Dat is sowieso goed nieuws, toch? Nou, schenk dat bakkie koffie maar in, smeer een broodje en ga er even rustig voor zitten om weer helemaal bij te raken met het laatste nieuws op autovlak!

StreetGasm 2000 Aftermovie première bijwonen?

Niet alleen kun je op 28 oktober de bijna een uur durende première van de StreetGasm 2000 aftermovie bijwonen, ook brengt StreetGasm ruim 100 sportwagens naar de bios. Je zal bijna denken dat je zelf bij de Lucky Number Seven-roadtrip bent geweest. Een kaartje kost vijf euro en de opbrengsten van de kaartverkoop gaan naar een goed doel, dus je doet niet alleen jezelf er een plezier mee. Locatie: Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Datum: 28 oktober 2018. Aanvang: 13.00.

BMW X7: zes cilinders, zeven stoelen

Aanschouw de nieuwe omvangrijke grille van BMW – en de BMW X7 die daar aan vast zit. Een wens van de Amerikaanse markt, vermoeden we. Net als de verwarmde bekerhouders. De BMW X7 moet het opnemen tegen de Range Rover en de Mercedes GLS. Met een lengte van 5.151 millimeter en een breedte van 2.000 millimeter is het BMW’s grootste SUV ooit. Qua breedte wordt hij enkel gepasseerd door de Rolls-Royce Cullinan met 164 millimeter.

Totaalidioten gaan los in Utrecht

Of het een gevalletje blinde verkeersagressie is of buitenwettelijke spielerei kunnen we niet helemaal afleiden uit de video achter de link – maar deze twee totaalidioten tonen dezelfde minachting voor de verkeersregels als een de gemiddelde GTA-speler. Let ook even op de aanwezigheid van kinderwagens en fietsers. Meer zeggen we niet. Het rijbewijs mag wat ons betreft afgenomen en vervolgens ingebracht worden.

Dieselgate: totale kosten tot nu toe voor Volkswagen

Het was twee maanden nadat de Volkswagen Golf TDI Clean Diesel (zie hierboven) een plek in het Guinness Book of Records bemachtigde met een zuinigheidsrit door Amerika: Dieselgate barstte los. Inmiddels zijn we drie jaar verder en de Volkswagen Groep is nog steeds niet volledig uit de ellende. De rechtbank in München legde Audi afgelopen dinsdag nog eens een boete op van 800 miljoen euro. Daarmee komen de totale kosten van de dieselgate voor de Volkswagen Groep wereldwijd op 28,2 miljard euro.

Nissan’s toekomstige sportauto zal (deels) elektrisch zijn

Steeds meer fabrikanten laten weten dat hun auto’s in de toekomst elektrisch zullen zijn. Inmiddels is dat geen brekend nieuws meer. Intrigerender wordt het wanneer het een sportauto betreft. Jean-Pierre Diernaz, marketing-honcho bij Nissan, vertelt aan TopGear dat ongeveer 40 procent van alle verkopen in Europa (deels) elektrisch moeten zijn in 2022.

Het steriele Polestar-hoofdkantoor is nu geopend

Het nieuwe hoofdkantoor van Polestar in Göteborg is zo sereen dat het zo als decor kan dienen voor een rolprent over een dystopische toekomst. Het unheimische hoofdkantoor waar kwaadwillende overheersers hun snode plannen smeden en de bevolking hersenspoelen. Of het is gewoon minimalistisch Zweeds design. Voorlopig bouwt Polestar er aan hun nieuwe merk, met als eerste model de Polestar 1.

Hoe groot is de BMW X7?

De nieuwe BMW X7 heeft een vrij bonkig voorkomen. En dan hebben we het niet enkel over de grille. Vandaar dat we ons afvroegen: is de BMW X7 niet alleen de grootste SUV van BMW, maar wellicht de grootste SUV die je straks kunt kopen? Daarom hebben we de BMW X7 vergeleken met z’n grootste (dit moet je zeer letterlijk nemen) concurrenten. Het antwoord op de vraag vind je achter de link!

Mercedes-AMG B 35: geef ‘m een kans

Een officieel bericht over de mogelijkheid van een Mercedes-AMG B 35 (of een B 45?) hebben we nergens kunnen spotten, maar dat weerhield Photoshop-tuner X-Tomi er niet van zijn visie op de hot-MPV te geven. En tja, als je dan toch aan de familiezeuler moet, lijkt dit ons geen verkeerde optie. De Mercedes-AMG A 35 heeft toch ook een broer nodig?

Chevrolet Camaro is in Shock (Yellow)

Chevrolet noemt de Camaro SS ‘het perfecte canvas voor personalisatie’ en drukt dit uit met de nieuwste modekleur: markeerstiftgeel. Met de keuze voor de naam Shock Yellow zijn de intenties van Chevrolet met de kleur direct duidelijk: de aandacht grijpen en een beetje shockeren. Al doet ie op de foto’s ook lichtelijk denken aan een Matchbox-auto. Chevrolet toont de auto uiteraard voor het eerst in het echt op SEMA.

Voorbeschouwing van de GP van Amerika 2018

Het tijdsverschil tussen Japan en Amerika zal niet de enige reden zijn waarom de F1-coureurs deze week wakker liggen. Er staat dit jaar veel op het spel voor veel coureurs – onderaan en bovenin de puntenlijsten. TopGears voorbeschouwing van de GP van Amerika 2018 lees je achter de link!

De beste filmauto’s aller tijden, volgens TopGear (deel III)

Stel je voor: films zonder auto’s. Saai! De redactie van TopGear maakte een overzicht van de meest geslaagde combinaties tussen celluloid en Euro 98. Gisteren plaatsten we het laatste deel van de driedelige serie met de beste filmauto’s aller tijden, volgens TopGear.

TopGear Magazine 161 is uit!

TopGear Magazine 161 (november 2018) is uit! Deze maand trakteren we je weer op een hoop moois. Wat precies? Het antwoord vind je achter de link, of gewoon in TopGear Magazine 161, natuurlijk! Spoed je dus naar de winkel of naar je brievenbus! Dit was het autonieuws van 17 oktober 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)