Schrok je vannacht wakker met het besef dat je niet op de hoogte bent van het laatste autonieuws? Maak je geen zorgen, we hebben al het autonieuws van 26 september 2018 voor je op een rijtje gezet. Zo ben je binnen no-time weer up-to-date. Dus slinger dat koffiezetapparaat maar aan en lees deze TG Flashback even op je gemakje door.

Mercedes-AMG GT 63 S: 1e rij-indruk

TopGear is net uit de nieuwe Mercedes-AMG GT 63 S 4-door Coupé gestapt. In nummer 161 (vanaf 18 oktober te koop) lees je ons volledige testverslag; nu alvast de highlights. Spoiler: De 63 S heeft 639 pk en 900 Nm – een nieuw record voor de 4,0-liter biturbo V8, die voorheen maximaal 612 pk leverde. Hij gaat van 0 naar 100 in 3,2 seconden en heeft een top van 315 km/u.

De DeLorean DMC-12 in BTTF was bijna een koelkast

Back to the Future co-auteurs Bob Gale en Robert Zemeckis waren oorspronkelijk van plan om een koelkast als tijdmachine te gebruiken, maar ze bedachten dat jongere kijkers dat misschien wat al te letterlijk zouden nemen en in de koelkast zouden klimmen. Toen Gale inzag dat het iets mobiels moest zijn, waren het de vleugeldeuren en de stalen carrosserie van de DeLorean die de makers overtuigden.

Kiss & Ride op Schiphol voorlopig gratis

Wil je Nederlanders boos maken, laat ze dan voor iets betalen wat voorheen gratis was. Zoals de Kiss & Ride op Schiphol. Als de luchthaven zijn zin kreeg, zou het afzetten van mensen op Schiphol geld gaan kosten. Maar het vliegveld krijgt zijn zin niet. De afzetplek ligt op de openbare weg. Zomaar geld vragen zonder toestemming van de gemeente mag dus niet.

Volvo V60 Cross Country maakt SUV’s overbodig

Volvo past de Cross Country-behandeling toe op de knap ogende stationwagen. En zoals altijd oogt dat best smakelijk. De Volvo V60 Cross Country biedt je de imposante rijhoogte en offroad-capaciteiten zonder dat je een zonsverduistering van 2.000 kilo hoeft te rijden. Hier lees je wat er nog meer veranderd is.

Hennessey Goliath 6×6 eet David op

Al decennia woedt er in Amerika een strijd tussen de kampen Ford en Chevrolet. Het laatst genoemde kamp krijgt nu een bom met de naam Hennessey Goliath 6×6. De basis voor de deze auto is een nietsvermoedende Chevrolet Silverado Trail Boss Z71. De 6,2-liter V8 krijgt van Hennessey een nieuwe 2,9-liter supercharger waardoor het vermogen stijgt naar 715 pk en 915 Nm koppel. Lees hier alle details.

Ford Mustang drift gehele Nürburgring rond

Vaughn Gitten Jr. kwamen we al eens eerder tegen op de Nordschleife – toen smeet hij een Ford F-150 Raptor rond de Nürburgring. Nu is hij terug met zijn 900 pk sterke Ford Mustang RTR. Volgens Ford is Vaughn Gittin Jr. de eerste coureur die al driftend de 20,7 kilometer lange Nordschleife Nürburgring aflegt. Video!

Zo ziet Tesla Autopilot de wereld

Voor wanneer (niet als, wanneer) de robots de macht grijpen en ons tot slaaf maken, is het handig om te weten hoe de computers denken, als (niet wanneer, als) je een gewaagde ontsnappingspoging op poten wilt zetten. Bestudeer daarom goed deze beelden van hoe Autopilot van Tesla dingen ziet.

Hyundai i30 Fastback N is er voor de billenmensen

Hyundai voegt een tweede high-performance model toe aan haar line-up in Europa: de Hyundai i30 Fastback N. Het is de hot hatch voor billenmensen. Blijkbaar had Hyundai geen zin meer om te wachten op de Autosalon van Parijs, want dat is het moment waarop de wereldpremière van de Hyundai i30 Fastback N eigenlijk in de planning stond.

Tesla Model 3 in Nederland is al mogelijk

Sinds deze maand staat er een Model 3 op Nederlands kenteken (TN-270-G). Tesla Nederland bevestigde aan TopGear dat het in ieder geval géén auto van de importeur is, zoals dat vorig jaar wel het geval was met een Model 3 (PS-572-H). Dus zochten we contact met de RDW, om te vragen hoe dat nou precies zit met importeren. Er zijn twee mogelijkheden.

Lambo-vlogger schept motorrijder bijna

Waar een tikje op een doorsnee auto louter een deuk in de carrosserie zou achterlaten, kan dezelfde tik voor een motorrijder een genadeklap zijn. Laat staan als je aan komt rijden op een Yamaha R1 en er opeens een Lamborghini Huracán voor je neus de weg over schiet. Zoals in deze video, waarin het gelukkig nog nét goed gaat.

Tesla Model 3 Performance vs BMW M3 Competition

De Tesla Model 3 Performance is volgens grote baas Elon Musk beter dan een BMW M3. Nu komt het, zeker bij elektrisch rijden, vooral heel erg neer op persoonlijke smaak. Want prefereer je herrie en ervaring? Of geniet je liever van de rust? Eén ding is echter compleet objectief: de dragrace. Bekijk deze video om erachter te komen wie sneller is.

Voorbeschouwing van de GP van Rusland 2018

Kan Max Verstappen nog een derde plek in het kampioenschap bemachtigen? Wij denken van niet. Lees hier onze voorbeschouwing, met daarin de data en tijden, feiten en TopGears voorspelling betreft de GP van Rusland 2018.

Ferrari Cavalcade Classiche: kijk je ogen uit

Heb je nog nooit gehoord van de Ferrari Cavalcade? Geen probleem, dan praten we je even bij. Het is een evenement waar alleen de meest loyale Ferrari-klanten voor uitgenodigd worden. Meer dan zeventig klassieke Ferrari’s kwamen samen op Sardinië bijeen voor de tweede editie. Enkele auto’s die deel uitmaakten van het konvooi: de 500 TRC, de 340 America, de 250 Europa en de 750 Monza. Dit was het autonieuws van 26 september 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)