De Tesla Model 3 Performance is volgens grote baas Elon Musk beter dan een BMW M3. Nu komt het, zeker bij elektrisch rijden, vooral heel erg neer op persoonlijke smaak. Want prefereer je herrie en ervaring? Of geniet je liever van de rust? Eén ding is echter compleet objectief: de dragrace.

Op papier is er een duidelijke winnaar: de elektrische motoren van de Model 3 Performance leveren zo’n 450 pk en laten de machine in 3,5 seconden van 0 naar 96 km/u accelereren. De motor van de M3 Competition is goed voor even veel vermogen en een 0-100-tijd van 4,0 seconden.

Om antwoord te krijgen op De Grote Vraag blijft er dan ook maar één optie over: het papier weggooien en een plak asfalt pakken. En wat kun je in dat geval beter doen dan de Tesla Model 3 Performance en de BMW M3 Competition het tegen elkaar te laten opnemen in een dragrace?

Op Palm Beach International Raceway kwam er een duidelijke winnaar naar voren. Bonus: in de video zie je de Tesla Model 3 Performance het ook opnemen tegen een McLaren 720.

Tesla Model 3 Performance vs BMW M3 Competition

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)