Zojuist een aardig optrekje gescoord van een paar miljoen waardoor een van de 10 duurste auto’s ooit nét buiten het budget valt? Geen zorgen, we zochten nog een roedel uit van de duurste auto’s ooit gemaakt. Dit zijn auto’s duurder dan 2 miljoen euro, en dat is nog voordat de BPM en BTW zijn berekend. Tel er voor Nederland in alle gevallen gerust een tonnetje of anderhalf bij op, minimaal.

Pininfarina Battista – 2 miljoen euro

De haute-coutureleverancier van de autowereld komt met hun eerste echt eigen model: een prachtige EV-hypercar die onderhuids stiekem gewoon een Rimac is. Die ook al onbereikbaar geprijsd is, dus wat maakt het uit. Die naam betekent niet dat je vleermuisheld een koffiebar in Gotham is begonnen, maar verwijst naar de stichter van het merk, Battista ‘Pinin’ Farina.

Mercedes-AMG One – 2.275.000 euro

Ruim drie jaar geleden bevestigde Mercedes aan TopGear dat de Project One een flinke 2,275 miljoen euro gaat kosten. Vreemd bedrag. Totdat je het productieaantal hoort: 275 modellen. Toen was de planning nog dat de auto in 2019 in de garages van klanten zou staan, maar dat was iets te voorbarig. Mercedes-AMG is nog druk bezig om de laatste obstakels te tackelen.

Lamborghini Centenario – 2,3 miljoen euro

Zoals je wellicht nog weet, is Centenario Italiaans voor ‘eeuwfeest’ en is de auto bedoeld om de 100e verjaardag van oprichter Ferruccio Lamborghini luister bij te zetten. Niet dat hij dat kan meemaken, hij overleed namelijk in 1993. Maar één ding weten we zeker: hij zou trots zijn geweest.

McLaren Speedtail – 2,3+ miljoen euro

De McLaren Speedtail is eigenlijk het tegenovergestelde van de Senna. Niks 800 kilo downforce en spijkerharde prestaties – een bijzonder lage luchtweerstand en alle comfort die je je kunt wensen. Met 5,13 meter is ie 60 centimeter (!) langer dan een Bugatti Chiron. Van 0 naar 300 km/u doet ie in 12,8 seconden. De 0-naar-100-tijd is nog onbekend.

Koenigsegg Jesko – 2,5 miljoen

Slechts 125 exemplaren van de Koenigsegg Jesko zullen de fabriek verlaten. Het merk bouwt 40 tot 50 stuks per jaar. Van de Agera RS bouwde Koenigsegg er 25 en van de Regera 80. De vanafprijs ligt net boven de 2,5 miljoen euro zonder belastingen. Te duur? Dan kun je gaan voor de Koenigsegg Gemera, die een miljoentje minder kost. Dan kun je niet zeggen dat je auto in het lijstje van auto’s duurder dan 2 miljoen euro staat.

Gordon Murray Automotive T50 – 2,6 miljoen euro

De GMA T50 weegt slechts 986 kilo en haalt zijn vermogen uit een 3,9-liter V12 van Cosworth. De V12 gilt het uit tot 12.100 tpm en produceert gaandeweg 663 pk. Dat komt neer op 672 pk per ton of 150 kilo per 100 pk. Een 48-volt elektromotor geeft een piepklein zetje. Er worden van de Gordon Murray T50 slechts 100 exemplaren gebouwd voor 2,62 miljoen euro per stuk, exclusief belastingen.

Lamborghini Sian Roadster – 2,8 miljoen euro

Slechts 63 dichte Lamborghini Sians en negentien open exemplaren verlaten de fabriek en ze zijn allemaal uitverkocht. Hoeveel er betaald werd voor de gelimiteerde supercar is niet officieel bekendgemaakt, maar het bedrag zou rond de 2,8 miljoen liggen voor de Roadster. Een elektromotor van 48 volt voegt 33 pk toe aan de 6,5-liter V12 die al 785 pk produceert. Het totale vermogen is daarmee 818 pk. De 0-naar-100-tijd is 2,8 seconden en de top is 350 km/u.

Aspark Owl – 2,9 miljoen euro

Hoort eigenlijk in het lijstje van duurste auto’s ooit, maar we hebben eerst wat meer bewijs nodig dat deze auto daadwerkelijk komt. Aspark is een Japanse start-up die met de in Italië gebouwde, gillend dure Owl maar één ding wil: de snelst accelererende hypercar ter wereld bouwen. Heeft een voorsprong op de concurrentie: er is internetbewijs dat hij rijdt. Een kort stukje, maar toch.

Aston Martin DBS GT Zagato – 7 miljoen euro

Je kunt de Aston Martin DBS GT Zagato alleen kopen in combinatie met de DB4 GT Zagato Continuation. Het setje kost net iets minder dan 7 miljoen euro en de eerste leveringen vinden volgend jaar plaats. Kost de DBS GT Zagato dan 7 miljoen en krijg je de DB4 er gratis bij? Of kosten ze allebei 3,5 miljoen en moeten ze verder naar boven in deze lijst? Beslis zelf maar. We gokken in ieder geval dat de negentien setjes al zijn uitverkocht.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie