Laten we beginnen met het leuke nieuws (niet iedereen zal het goed nieuws noemen): de V8 heeft de facelift van de Audi SQ8 overleefd. De vernieuwde Q8 en SQ8 krijgen iets ander bumperwerk, betere verlichting, nieuwe lakkleuren en een paar verse setjes velgen. Met welke motoren de Audi Q8 facelift naar Nederland komt, moet nog bekendgemaakt worden.

Voorop is de grille met honingraatstructuur nieuw en onder de achterbumper hangt een nieuwe diffuser. De achterlichten zijn iets bijgeschaafd en kunnen met oled besteld worden. Voorop monteert Audi HD Matrix-koplampen met 24 individuele ledjes. Zo kiest de auto wat hij wel of niet verlicht op de weg. In de boordcomputer kun je kiezen uit vier verschillende patroontjes.

De Audi SQ8 krijgt ook een facelift

De eerste elektrische SUV van Audi heet tegenwoordig Q8 e-tron, waardoor je de Q8 nu zowel als een EV als een V8 kunt bestellen. De achtcilinder met twee turbo’s in de Audi SQ8 produceert 507 pk en zorgt voor een 0-100-tijd van 4,1 seconden. De topsnelheid is 250 km/u. Als je rustig aan doet, schakelt de auto de helft van zijn cilinders uit voor een iets vriendelijker verbruik.

Vind je de zilveren grille niets? Dan kun je gaan voor het Black- of Black Plus-pakket. Dan worden de lijsten rond de ramen en de grille hoogglanszwart. De kleuren Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red zijn nieuw voor de facelift. Om het af te maken mag je nadenken over welke van de vijf nieuwe velgsets je wilt. De velgmaten gaan van 21 tot 23 inch.

Tot slot is het infotainmentsysteem geüpdatet met meer apps en ‘verbluffende HD-kwaliteit’. Verdere prijzen en specificaties van de Audi Q8 facelift worden op een later moment bekendgemaakt.

 

Reacties

  • Big mo heeft op 6 september 2023 geschreven:

    De achterzijde begint steeds meer op een Lamborghini Urus te lijken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)