De autoshow van Detroit loopt nog wel even door, maar de tube nieuws is inmiddels uitgeperst. Een korte recap van de 10 hoogtepunten van de autoshow van Detroit. Of North American International Auto Show, zoals hij officieel heet. Of NAIAS voor de hippe mensen. Of NICE! voor de mensen die het verkeerd verstaan hebben.

10. Lexus LS

In alle stilte een dikke sigaar roken, maar niet in dezelfde afgezaagde S-klasse of inmiddels haast klassieke Audi A8 rijden? Dit is de bazenbak die je wilt: de Lexus LS.

09. Audi Q8

In het land van de overmaatse SUV’s trok Audi het doek (letterlijk) van de Audi Q8 Concept. Als ze deze beul ongewijzigd in productie zouden nemen, is het de breedste Audi van dit moment. De Audi Q8 Concept is 5,02 meter lang, 1,70 meter hoog en maar liefst 2,04 meter breed. De banden zijn niet minder dan 305 millimeter breed.

08. Audi SQ5

De nieuwe SQ5 krijgt een geblazen V6 met 354 pk en 500 Nm. Daarmee sprint het topmodel in 5,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u, zijn elektronisch begrensde topsnelheid bedraagt 250 km/u.

07. VLF Automotive X-serie

Van de mensen die je de Force 1 brachten, komt nu een speelgoedauto. Daar lijkt het in ieder geval op. De X-serie is gebaseerd op de Chevrolet Colorado en komt met een 3,6-liter V6 met ongeveer 300 pk.

06. Kia Stinger

De Kia Stinger krijgt een 2,0-liter viercilinder met 258 pk of een 3,3-liter V6 met 370 pk. Die laatste moet in ongeveer 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u schieten. De topsnelheid is voorlopig vastgesteld op 268 km/u.

05. Nissan Vmotion 2.0

De Nissan Vmotion laat – zoals haast elke conceptcar – zien wat de nieuwe designrichting van het merk is. Vol met baanbrekende techniek die je pas over tien jaar op de weg ziet.

04. Subaru WRX STI

Dit is de vernieuwde Subaru WRX STI. De mistlampen verdwijnen en het onderstel is aangescherpt. De 2,5-liter boxermotor stuwt nu 309 pk naar alle wielen en dikkere Brembo-remmen zorgen dat je veilig tot stilstand komt. Jammer dat het ding zo achterlijk duur is in Nederland.

03. Ferrari 458 Challenge ‘Art Car’

Geen nieuws, wel tof. Dit is de Ferrari 458 Challenge van Alexander Menzel. Hij betaalde kunstenaar Tyler Ramsey om verf over zijn racer te knoeien. En dat ziet er fijn uit.

02. Volkswagen I.D. Buzz

De Volkswagen I.D. Buzz is een 21-eeuws hippiebusje en ongeveer de tiende keer dat Volkswagen komt met een reïncarnatie van de Bulli. Deze is volledig elektrisch en moet 600 kilometer ver komen op één lading. Best interessant.

01. Mercedes-AMG GLA 45

Nieuwe bumpers, nieuwe lampjes en nieuwe wielen voor de Mercedes-AMG GLA 45. Met die gele accenten wordt hij er alleen niet mooier op.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie