Nu we even aan de nieuwe Continental GT hebben kunnen wennen, acht Bentley de tijd rijp voor de open GTC-variant. Volgende maand wordt ie in Frankfurt voorgesteld.

Bentley vindt zelf dat deze GTC wat scherper en gespierder is dan de vorige versie, die meer elegant en ingetogen was. Vooral dat laatste woord zouden wij niet direct in de mond willen nemen, maar vooruit: de nieuwe GTC is inderdaad wat stoerder geworden. Al kan dat er ook iets mee te maken hebben dat ie voortaan standaard op 20-inch velgen staat.

Onder de motorkap vind je nog steeds de 6,0-liter W12-bruut met twee turbo’s, nu goed voor iets meer pk’s en koppel: een comfortabele 575 pk en 700 Nm. Hij is gekoppeld aan een nieuwe QuickShift-transmissie en stuwt mede daardoor de zware GTC in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is even indrukwekkend als altijd: 314 km/u. De vierwielaandrijving stuurt nu standaard iets meer krachten naar de achterwielen: de verdeling bedraagt voortaan 40:60, waar dit bij de oude GTC 50:50 was.

Het party piece van de GTC is natuurlijk het interieur, waarin omstanders jou de hele tijd zien zitten. Het is volledig met de hand gemaakt en voorzien van de fijnste huiden, het beste hout en de hoogstpolige tapijten. Je kunt kiezen uit zeventien kleuren leer en zeven verschillende houtsoorten, al weet Bentley er heus nog wel een mouw aan te passen als je andere wensen hebt. Uiteraard is er een navigatiesysteem met premium audio van Naim, met Google Maps en 30 GB aan digitale opslagruimte.

Net als een Peugeot-cabrio van 30.000 euro heeft deze Bentley nu nekwarmers, die warme lucht in je kraag blazen als het een beetje fris wordt. Gaat het regenen (zoals in de zomer in de Benelux) dan sluit je het extra dik geïsoleerde stoffen dakje met een druk op de knop. Op de achterbank kunnen twee passagiers comfortabel zitten; ze hebben de beschikking over meer beenruimte dan in de vorige GTC.

Voor een kale prijs van 170.060 euro (reken in Nederland maar op bijna het dubbele met de belastingen erbij) kun je de nieuwe Continental GTC bestellen. De eerste auto’s worden tegen het eind van 2011 afgeleverd.
 

Reacties