Bentleys idee van een kerstcadeau aan de wereld is deze vreemd gekleurde open Continental met Speed-aanduiding. Op zich logisch: in de zonnige en zanderige regionen waar hij waarschijnlijk het meest verkocht zal worden, zijn de temperaturen nu prima voor een cabrio. En laat de smaak qua kleurstelling van auto's nog wel eens te wensen over.

Dat onschuldige woordje 'Speed' betekent dat de 6,0-liter W12-motor uit de standaard Conti een boost krijgt van 575 naar 625 pk en van 700 naar 800 Nm. Als we verder mogen afgaan op de wijzigingen waarmee zijn dichte broertje pronkt, wordt het onderstel met 10 mm verlaagd, worden zaken als vering en stabilisatorstangen verstevigd en komt het beestje op 21-inch velgen te staan.

Het merk heeft het nog niet officieel aangekondigd, maar de GTC Speed maakt naar alle waarschijnlijkheid zijn opwachting op de autoshow van Detroit. Toevallig lopen wij daar ook rond, dus verwacht zo rond de 14e januari een fotootje op onze Twitter om te kijken of deze nieuwe top-Conti echt zo paars is als hij lijkt.

Reacties