Ooit weleens de Porte de France gezien in de buurt van het pittoreske Givet in Frankrijk? Niet? Dat komt mooi uit, want met de zakkende benzineprijzen in Frankrijk kun je daar binnenkort min of meer gratis heenrijden. De benzineprijs in Frankrijk gaat binnenkort met tot wel 30 cent dalen dankzij accijnsverlagingen. Er is nu al een verlaging van 18 cent.

Dat meldt het AD aan de hand van een bericht van TF1Info. Het prijsverschil met Nederland is zelfs zo groot, dat je dankzij de benzineprijs in Frankrijk gratis op vakantie kunt – als je in het zuiden van Nederland woont en toch al moest tanken. We rekenen het je even voor.

Een kleine berekening met de benzineprijs in Frankrijk

Van Maastricht tot het Franse Givet is het slechts zo’n 150 kilometer rijden. Dat betekent dat je in totaal 300 kilometer om moet rijden. Laten we zeggen dat je auto op de snelweg zo’n 6 liter benzine per 100 kilometer verbruikt. Dat lukt je zelfs met een Golf GTI nog.

De heenweg rij je nog op de Nederlandse peut van 2,26 euro per liter. Dat kost je 20 euro voor 9 liter. Terug rij je dan op benzine van 1,50 euro – dat kost 13,5 euro. Vanuit Maastricht naar Frankrijk heen en weer rijden kost dus 33,5 euro, maar de besparing op een tank van 55 liter is maar liefst 41 euro. Als je toch moet tanken, kun je dus net zo goed even een terrasje gaan pakken in Frankrijk – of er een weekendje weg van maken.

Oké, je bent misschien zelf niet in Maastricht op dit moment, dus dan moet je wat verder rijden. Maar als je alvast bij België een keer 10 liter tankt, gaat er nog wat af van de kosten van de heenrit. En als je toch nog wijn moest halen, haal dan daar meteen een doos goede flessen voor een lagere prijs. Dat scheelt dan ook weer een paar euro in het huishoudboekje.

Nee, de rekensom hoeft niet waterdicht te zijn. Als je je reisgenoten (en/of jezelf) maar van het nut van de reis kunt overtuigen. Wij grijpen in ieder geval elk excuus aan voor een goede roadtrip.

Tolwegen in Frankrijk goedkoper met dit trucje

Nee, niet door onder de slagboom door te rijden

Reacties

 • Rick heeft op 1 augustus 2022 geschreven:

  We hebben onszelf te veel afhankelijk gemaakt decennia lang. En nu staan we met de rug tegen de muur. Toch maar kernenergie, waar een aantal partijen jarenlang op tegen waren, of de fossiele brandstof verder uitmelken?

  Reageer
 • Sluf heeft op 30 juli 2022 geschreven:

  Kijk op. carbu.com en tik Lille frankrijk in.Dan zie je twee vroene stipjes vooe E5 € 1,38.
  Jawel ze vrrkopen dasr nog E5

  E10 wordt gemaskt van schaars voedsel.Bio zegt de regering
  En de gij geleuf da ???

  Reageer
 • John heeft op 29 juli 2022 geschreven:

  Wij tanken wel in Duitsland voor € 1,68 per lieter (E10) en gaan dan gelijk boodschappen doen tegen laag BTW tarief. Ge.krapje goed bier € 10,00. Rutte verdient aan ons een stuk minder. Wij willen niet alle gelukszoekers faciliteren.

  Reageer
 • Geurt 't Lijck heeft op 29 juli 2022 geschreven:

  Hier in Nederland draait het maar om één ding, zoveel mogelijk winst maken. En of het nu gaat om accijnzen van de overheid of miljarden winsten van Shell, de burger wordt finaal uitgeknepen, totaal kaal geplukt. Bovendien worden we als burger finaal voor de gek gehouden!! Kijk naar de gasprijzen. SLÉCHTS 15% van het gas in Nederland komt uit Rusland. Toch betalen wij hier in Nederland het meest voor gas in vergelijking met andere Europese landen. Duitsland bijvoorbeeld is voor het grootste gedeelte afhankelijk van gas uit Rusland en daar krijgt de bevolking subsidie. En wij de hoofdprijs betalen. Achterlijk idioot K.T land waarin we hier wonen!!!

  Reageer
 • Mini heeft op 29 juli 2022 geschreven:

  https://youtu.be/FzNYvXskJdQ

  Luister naar deze professor. Olie is onuitputtelijk.

  Reageer
 • Rembemmer heeft op 28 juli 2022 geschreven:

  Frankrijk geeft tenminste om zijn eigen bevolking .
  Hier in Holland zitten 140 idioten in het parlement die de eigen bevolking laten barsten met achterlijke milieu onzin en alleen maar bezig zijn met binnenhalen van asieleisers.
  Er zitten max 10 gasten die nog iets aan de nieuwe Hollandse armoede wil doen .

  Reageer
 • Jelmer heeft op 28 juli 2022 geschreven:

  Ik ben wel klaar met dir soort sneue vergelijkingen. We hebben een tekort aan olie…maar dat schijnt niemand iets uit te maken dus gooien we lerrerlijk 10 liiter weg om een paar rot centen.
  Ieder mag dat voor zich weten maar breng mensen niet op zulke ideen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)