Af en toe (of soms nu en dan) mikt onze correspondent Cas Pedaal een artikel onze kant op. Hij zegt er dan enigszins nerveus bij dat de inhoud voor de volle 1,00 procent waar is bevonden. Wie zijn wij om daaraan te twijfelen?

Verontrustend nieuws vanochtend vanuit het Overijsselse Vroomshoop. Restauranthouder Bert (48) klikte op een link op het internet en kreeg een artikel voorgeschoteld dat niet volledig aan zijn verwachtingen voldeed.

‘De link beweerde: “Dit zijn de 10 snelste Audi’s: nummer 7 zal je verbazen!”. Nu houd ik toevallig wel van Audi’s, en vooral van snelle Audi’s. Zelf rijd ik een A3 1.8 TFSI – nou, die is best vlot, maar dat lijstje haalt ie niet!’ grapt Bert. ‘Afijn, ik was benieuwd wat dan die nummer 7 zou kunnen zijn. Een S4, een TTS misschien? Of, doe eens gek, een SQ2? Het kon alle kanten op. Ik móést het weten.’

En dus klikte Bert op de link. Een link naar een oud lijstje uit 2019, van toen de RS e-tron GT nog niet bestond. Daar stond hij, op nummer 7: de Audi SQ2, met een 0-naar-100-tijd van 4,9 seconden en een begrensde top van 250 km/u. ‘Wel potverdrie. Dat wíst ik dus! Ik was helemaal niet verbaasd. Niet eens een klein beetje. Er werd niet geleverd wat mij was beloofd. Ik voelde me om de tuin geleid, in het ootje genomen’, zegt de ondernemer bedrukt.

‘Ik heb nog niet eerder met zoiets te maken gehad. Meestal begeef ik me online op plekken waar alles koek en ei is. Je weet wel: de groothandel, de supermarkt, Thuisbezorgd.’ Eén stapje buiten dit veilige domein en Bert werd meteen teleurgesteld.

Vanzelfsprekend maakte hij zijn ongenoegen duidelijk op social media, maar daar ontving hij enkel hoongelach. Of hij niet wist wat clickbait was. Of hij onder een steen had geleefd, dat hij daar in 2022 nog intrapte. Nu heeft Bert besloten het internet privé maar helemaal niet meer te gebruiken. ‘Ik ben heus niet van gisteren’, reageert hij. ‘Maar mijn vertrouwen in de mensheid heeft wel een flinke knauw opgelopen.’

Reacties

  • Patrick heeft op 12 september 2022 geschreven:

    Wat is dit een B….S… verhaal zeg! De prive wordt er bijna jaloers op 🤮

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear