Zoals het een echte journalist betaamt zal onze vaste correspondent Cas Pedaal nooit zijn bronnen prijsgeven, maar hij zweert dat zijn quotes ‘heus niet verzonnen zijn’ en ‘dat we het lekker zelf mogen doen als we hem niet geloven’. We kunnen niet anders dan aannemen dat ook dit bericht voor de volle 1,00 procent waar is.

‘Elke keer als een nieuwswebsite iets over een elektrische auto plaatst, barsten de reactievelden uit elkaar met opmerkingen over autobranden. Maar iedereen vergeet dat onze supercars de eerste waren die spontaan in de fik vlogen. Daar hoor je tegenwoordig niemand meer over. De EV’s krijgen alle aandacht’, zegt een anonieme woordvoerder van een Zuid-Europeaans supercarmerk.

‘Lang voordat iemand ook maar gehoord had over Tesla, liepen onze brandstofleidingen al net te dicht langs het uitlaatspruitstuk of zaten onze kabelbomen net niet lekker in elkaar. In die tijd kregen wíj het volk nog aan het lachen met autobranden, maar dat lijkt iedereen vergeten te zijn’, zegt hij met een handbeweging alsof hij een onzichtbaar grassprietje tussen zijn duim en vingers omhoog houdt.

Met nog meer emotie zegt de woordvoerder: ‘En dan nog iets: waar waren de dompelbakken in onze tijd? Wij moesten het doen met een flinke hoeveelheid blusschuim, maar die EV’s krijgen weer een speciale behandeling. De enige keer dat wij nog in het nieuws komen, is als een brandende elektrische auto een ernaast geparkeerde supercar in de fik zet. Je mag best weten dat we ons nu het ondergeschoven kindje voelen.’

Meer satire lezen?

Advertentie

Reacties

 • Mitch heeft op 11 september 2023 geschreven:

  Haha en proberen die elektrische rommel nog goed te praten 😂😂 ga toch weg, is en blijft rommel (je zou er maar vast in zitten “aub denk na”

  Reageer
 • Kath heeft op 4 september 2023 geschreven:

  Wat is er mis met Zuid-Europees?

  Reageer
 • Scuderia heeft op 3 september 2023 geschreven:

  🔥💯💯💯🔥

  Reageer
 • Ronny heeft op 3 september 2023 geschreven:

  Zuid Europeaans merk? Was de vertaalmachine ook uitgebrand?

  Reageer
 • Dave heeft op 3 september 2023 geschreven:

  Briljant. 🤪

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie