Onze vaste correspondent Cas Pedaal verzekerde ons dat zijn declaraties voor een luxe resort in Bourgondië puur voor zakelijke doeleinden waren en dat de kostenposten Pommard, Volnay en Beaune een absolute noodzaak waren. Vanuit Frankrijk brengt hij ons een artikel dat zoals altijd op de feiten is gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent waar is bevonden.

Hartverscheurende taferelen in de zuidelijke delen van Europa. Miljoenen Nederlanders waren daar gedwongen om nachten door te brengen in tenten. Het aantal is gelukkig momenteel al sterk aan het afnemen nu een groot deel terug heeft kunnen keren naar Nederland, maar de achtergebleven mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden.

Deze zogenoemde ‘kampeerders’ vertrokken uit Nederland in hoop om in Zuid-Frankrijk, Italië en Spanje een paar weken een beter leven te vinden. De meesten vluchten voor de dreiging van ‘een volle werkdag’ of ‘een teleurstellende zomer’. Met de auto waagden ze onder meer de riskante oversteek door trajectcontroleland België en baanden zich een weg door het levensgevaarlijke Franse verkeer.

Primitieve locaties onder de felle zon

Voor deze Nederlanders zijn zogenoemde ‘campings’ opgericht. Deze primitieve locaties zijn vaak voorzien van een toiletgebouw beneden de levensstandaard en in enkele gevallen is er slechte wifi. Zo’n 69 procent van de Nederlanders klaagt dat ze in de ochtend ‘de tent uit branden’. Voorlopig lijkt er nog geen noodhulp te arriveren voor deze mensen.

Waarschijnlijk uit angst om het gastland te beledigen, leven deze mensen in ontkenning. Een van de Nederlanders zei: ‘Waar heb je het over? Dit is toch genieten. Tuinstoel, boekje, koud biertje en lekker in de zon zitten.’ Een ander zei: ‘Sta jij eigenlijk wel op deze camping? Moet ik iemand van de receptie erbij halen met je rare vragen?’ Eén ding is zeker: dit gun je niemand.

Meer satire lezen?

Advertentie

Reacties

 • Archibald heeft op 12 september 2023 geschreven:

  Jullie zitten artikelen van Nieuwspaal over te tikken. Zwak hoor.

  Reageer
 • Ham Tek heeft op 28 augustus 2023 geschreven:

  Miljoenen?? Wat een fantasy verslaggevers tegenwoordig

  • Avonturier heeft op 28 augustus 2023 geschreven:

   Ik ben het met de verslaggever eens, waarom kramperen in een tent terwijl er luxe hotels met airco bestaan! In Nederland ga je misschien nog kramperen omdat de hotels in Nederland veel te duur zijn, maar in landen als Spanje zijn de hotels niet eens zoveel duurder dan een camping

   Reageer
  Reageer
 • Christiaan heeft op 28 augustus 2023 geschreven:

  Bijna plagiaat van stuk uit nieuspaal pffffffff

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie