Wat maakt iedere film met auto’s beter? Juist: filmautostunts! En dan het liefst zo veel mogelijk en zo bruut als het maar kan. Aanschouw hier vijf van de beste filmautostunts aller tijden, volgens de redactie van TopGear. Waarom? Gewoon, omdat ze zo fijn zijn om naar te kijken. Pak je popcorn er maar bij en ga er even goed voor zitten, want – zonder spoilers – één van de video’s duurt werkelijk langer dan een half uur…

Dwars door de supermarkt

The Blues Brothers, 1980

De orgie van verwrongen plaatstaal in de oude Dixie Square Mall duurde 165 seconden en zorgde voor een (afgewezen) schadeclaim van 87.000 dollar.

Harde landing

Speed, 1994

De gestripte bus volbracht de sprong bij poging 2 (nadat hij de eerste keer de helling had gemist). Bij de landing ging de hoofdcamera eraan.

Messcherp

Licence to Kill, 1989

Een tankwagen op de helft van z’n ­wielen besturen én een Jeep nauwkeurig in de prak rijden? Laat dat maar aan stuntgrootheid Rémy Julienne over.

Zwanenzang

Gone in 60 Seconds, 1974

De climax van de 40 minuten durende mega-achtervolging, een sprong van 39 meter, kostte filmmaker H.B. Halicki tien gekneusde ruggenwervels. Au!

Fluitje van wat centen

The Man with the Golden Gun, 1974

De briljant uitgevoerde kurkentrekker stond er in één keer goed op. Jammer dat de schuiffluitherrie van John Barry de scène om zeep hielp.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear