Driften is niet alleen de manier om het maximale uit een setje banden te halen – het zou immers zonde zijn om het laatste beetje profiel te laten zitten. Het is een goede manier om punten te verdienen. In het echt op je rijbewijs en in Forza Horizon 5 kun je de skill points weer aan andere dingen besteden. Met een paar skill points kun je in combinatie met een Willys Jeep namelijk best leuk verdienen. Dan heb je tenminste geld om *grinnik* echte Rota’s onder je Bugatti Chiron te monteren.

Beter driften in Forza Horizon 5

Het is geen trucje of een cheat, maar een zeer simpele instelling. Zet de versnellingsbak niet op automaat maar op handgeschakeld. Als je met stuurtje rijdt, had je dat waarschijnlijk al, maar bij een controller vergeven we je de automaat. Op de een of andere manier kiest de automaat in Forza Horizon 5 altijd net de verkeerde versnelling, waardoor je niet de juiste drifthoek kunt pakken. Door hem in de goede versnelling te houden, kun je langere drifts maken met meer zijwaartse hoek. Oh, en vergeet uiteraard niet je tractiecontrole en stabiliteitscontrole uit te zetten.

Met de transmissie op handgeschakeld en de auto in de juiste versnelling kun je gemakkelijker driften en nog beter de glijpartijen aan elkaar lussen. Als je trouwens even snel punten wilt pakken, ga dan naar het stadion en ga over de parkeerplaats driften. Elk boompje of struikje dat je meepakt, zijn extra punten. Het enige waar je op moet letten is dat je niet tegen de geparkeerde vrachtwagen knalt. Die golfkarretjes kun je alleen maar zijwaarts raken, anders gaan je punten ook verloren.

Als laatste tip: pak een driftauto om nog beter te driften in Forza Horizon 5. Je kunt in principe met alle achterwielaangedreven auto’s in het spel driften en zelfs met vierwielaandrijvers gaat het prima. Maar de driftauto’s in het spel driften toch het fijnst, zeker als je geen zin hebt om de boel handmatig af te stellen. Heb je het idee dat je de limiet van je kunnen hebt bereikt, dan kun je nog gaan spelen met bandenspanning, hardheden van veren of camber van de wielen. Of zoek even op Google naar de perfecte instelling voor jouw auto.

 

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie