Voor de afwisseling eens geen slecht onderbouwde geruchten over GTA VI, maar vers gefluister over de aankomende Forza Horizon. Fans denken namelijk de locatie van Forza Horizon 5 te hebben ontdekt. In tegenstelling tot eerdere geruchten zou de open-wereldgame zich niet afspelen in Japan, maar in Mexico. Deze aanname doen ze aan de hand van opgedoken foto’s van nieuwe Hot Wheels-schaalmodelletjes.

Hot Wheels en Microsoft werken samen aan een nieuwe rits modellen uit de Forza-serie. Schaalmodelblog T-Hunted plaatste gelekte foto’s van de autootjes op Instagram, waarbij de achtergrond op de verpakking een woestijn is. Volgens de fans is dit een indicatie dat de locatie van Forza Horizon 5 Mexico is. De makers bevestigen nog niets, maar wij zouden het ook niet direct willen bestempelen als onzin. Het klinkt als een prima locatie voor de game.

De Hot Wheels-modelletjes

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T-Hunted blog (@thuntedblog)

Wat is Forza Horizon ook alweer?

De Forza-serie kun je in grote lijnen zien als de tegenhanger van Gran Turismo, maar dan op de Xbox en de pc. Het begon met Forza Motorsport, een pure racegame. Qua gameplay was dit een mix tussen realisme en arcade, gericht op een breed publiek. Forza Horizon is een open-wereldgame. Waar Motorsport zich enkel afspeelt op het circuit, kun je in Horizon gaan en staan waar je wilt. De focus ligt naast racen ook op ontdekken.

De games wisselen elkaar meestal af – het ene jaar komt er een Motorsport uit, het volgende jaar een Horizon. Vanaf 2011 tot 2018 verscheen er elk jaar een van de twee games, maar de laatste Forza is nu alweer drie jaar oud. Tijd voor een nieuwe uitgave dus. Hoewel de laatste game Forza Horizon 4 was, gaan de geruchten nu dat de volgende editie weer een open-wereldgame is. Die naar het schijnt dus plaatsvindt in Japan of Mexico.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)