Als er één racespel is waarbij je goed op vakantie in eigen gameconsole kunt gaan, dan is het wel het sfeervolle Forza Horizon. Microsoft bevestigt dat de reis voor het vijfde deel naar Mexico gaat en ze schieten de eerste trailer het internet op. De typische Forzavibe spat van de kleurrijke omgeving af en we hebben gelijk zin om onze digitale koffers te pakken. Uiteraard gaat Forza Horizon 5 weer een stapje verder dan de vorige delen.

Xbox Series X

De open-wereldgame is een van de eerste spellen op de nieuwe Xbox Series X die volledig gebruikmaakt van de grafische vuurkracht, met onder meer de inzet van raytracing. Bovendien is het de grootste open wereld in een Forza-game tot nu toe. Ontdek jungles, besneeuwde bergtoppen, woestijnen en stedelijke gebieden. In totaal zouden er elf biomen zijn – Minecraft is er niets bij.

Net als in het vorige deel zijn er weer vier seizoenen die het weer dicteren. De seizoenen veranderen voor alle spelers tegelijk. Voor Forza Horizon 5 zouden de weersomstandigheden nog extremer zijn dan in het vorige deel. Denk aan zandstormen, bijvoorbeeld. Uiteraard zijn er weer een hoop mini-games om online tegen of met vrienden te spelen.

Aanpassen van auto’s

Het tuning-element van Forza Horizon 5 zou nog verder zijn uitgebreid met honderden nieuwe velgen en nog eens talloze andere visuele onderdelen. Met Gift Drop kun je schuurvondsten verstoppen in de wereldkaart van je vrienden. Handig als je een verjaardag bent vergeten. De Mercedes-AMG One is de hoofdrolspeler voor de nieuwe Horizon. Al kun je voor het uitkammen van de jungles misschien beter een andere auto kiezen.

Releasedatum Forza Horizon 5

De nieuwe game komt op 9 november 2021 naar de Xbox en Windows 10-machines. Het nieuwe spel is onderdeel van Xbox Game Pass, waardoor je het gratis (of nou ja, je betaalt al) kunt spelen als je lid bent. Momenteel krijg je drie maanden voor 1 euro en daarna kost het je 12,99 euro per maand. Klinkt als een prima deal.

Trailer Forza Horizon 5

Reacties

  • Jordy van didden heeft op 15 juni 2021 geschreven:

    Ik vin het leuk maar doe bij de formatie horizon 4 nieuwe auto’s

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)