Kijk, zo snappen we wel dat Griekenland zijn schuld aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) twee jaar eerder heeft weten af te lossen, inclusief 230 miljoen euro rente. Waar in Nederland een boete voor fout parkeren 100 euro kost, schrijven ze daar gewoon een parkeerboete van 6,6 miljoen euro uit. Dat tikt wel aan. Het overkwam een inwoner van het Griekse eiland Rhodos.

Toen de vrouw de boete thuis kreeg, raakte ze al een beetje in paniek. Ze dacht namelijk dat ze een boete had gehad van 6.600 euro, zo vertelde ze aan het lokale Rodiaki. Toen ze nog een keer goed alle cijfertjes telde, realiseerde ze zich dat het ging om een parkeerboete van 6,6 miljoen euro – of eigenlijk 6.648.444 euro, om precies te zijn.

De perfecte reactie op de parkeerboete van 6,6 miljoen euro

Eenmaal in de gaten dat het om een fout ging, besloot ze naar het gemeentehuis te gaan. De perfecte reactie op haar parkeerboete had ze al in het achterhoofd. Aan de baliemedewerker vroeg ze simpelweg of ze de boete contant mocht afrekenen, aangezien het met haar pasje niet ging lukken. Je kunt er maar beter de humor van inzien.

Lees meer: De Griekse politie heeft de schattigste politieauto

Uiteraard realiseerden de ambtenaren van het lokale gemeentehuis zich ook wel dat het ging om een foutje en zou het allemaal worden opgelost. Ze hoeft de 6,6 miljoen dus niet te betalen. Overigens kost een normale parkeerboete in Griekenland ook 100 euro, net als hier. Of ze de 100 euro wel moet betalen, is niet bekend.

Middelvinger op flitsfoto kost Duitser 1.200 euro boete

Lees ook: Middelvinger op flitsfoto kost Duitser 1.200 euro boete

En deze moest wél betaald worden

Reacties

 • Rismul heeft op 29 juli 2022 geschreven:

  De geniale reactie was…. “Kan ik die cash betalen?” 😌

  Reageer
 • Zero heeft op 28 juli 2022 geschreven:

  Maar wat is haar geniale reactie dan?

  Reageer
 • Vrager heeft op 28 juli 2022 geschreven:

  Heeft ze de boete uiteindelijk betaald of niet? Ik had ze in dit geval een kraslot gegeven.
  Waar had ze geparkeerd en hoe lang? Ik mis dit een beetje aan het verhaal..

  Reageer
 • Space heeft op 28 juli 2022 geschreven:

  Goed verhaal, lekker kort ook

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear