Vroeger was natuurlijk alles beter. Je sprak nog met mensen door tegenover elkaar te staan en je mond te gebruiken en keek niet de helft van de dag op een klein schermpje. Aan de andere kant: dankzij smartphones kunnen alle bewegingen op de wereld worden gefilmd. Op die manier lopen er zeven miljard mensen rond die allemaal als politie-informant kunnen werken. Dat heeft de eigenaar van deze 3-serie geweten. Dit is hoe een BMW in de crusher belandde door een screenshot op het internet.

De eigenaar ging op een avond op pad met zijn E36. Op een leeg industrieterrein drift hij de gele auto rond een rotonde. Een omstander maakt er een filmpje van. Een paar dagen na zijn nachtelijke avontuurtje krijgt de man de politie op zijn werk op bezoek. Hij wordt tegenover zijn baas in de boeien geslagen op basis van een screenshot van zijn drift. Op dat moment gaan andere agenten naar het huis van de BMW-eigenaar. Daar wordt de 3-serie in beslag genomen, om deze te laten slopen.

BMW 328i E36 screenshot drift op rotonde
Het screenshot van de driftende BMW 328i dat aanzette tot alle miserie | © alann_abt

Waarom de politie de BMW wil slopen

Volgens de eigenaar is de auto helemaal legaal in bezit en is hij verzekerd. De modificaties zijn niet volledig legaal, maar dat is volgens de eigenaar niet de reden dat de BMW is gesloopt. Hij zegt dat het alleen door het screenshot van het driften komt. Op de achtergrond gaat het proces razendsnel door. ‘Ik kon niets doen om mijn auto te redden bij de rechter’, zegt de BMW-rijder. De eigenaar van de inmiddels platte BMW vertelt aan TopGear Nederland dat er zes dagen tussen zijn driftavond en de sloop zaten.

Volgens hem heeft de politie te snel gehandeld. Hij had er niets van gezegd als hij een boete had gekregen of zijn rijbewijs een tijdje had moeten inleveren. Nu is hij zijn BMW 328i van de E36-generatie voorgoed kwijt. De eigenaar laat het er niet bij zitten en wil naar de rechtbank stappen. Om zijn advocaat te kunnen betalen, heeft iemand anders een crowdfundingsactie opgezet. We hebben de Franse politie om een reactie gevraagd en updaten dit bericht als deze binnen is.

Video: De BMW gaat de crusher in

Advertentie

Reacties

 • Dinzeo heeft op 2 juli 2023 geschreven:

  Zo pijnlijk om zo’n prachtige BMW te zien vernield worden en het is dan nog niet eens mijn eigen auto. Maar hier zal wel meer aan de hand zijn dan wat er in het verhaal staat. Wie weet wat heeft die man al op zijn kerfstok….

  Reageer
 • Erik heeft op 1 juli 2023 geschreven:

  Play stupid games win stupid prizes.

  Reageer
 • Erikje heeft op 30 juni 2023 geschreven:

  Onwaarschijnlijk verhaal. Er zal wel wat meer aan de hand zijn geweest.

  Reageer
 • Yinci heeft op 30 juni 2023 geschreven:

  Wat een triest gebeuren weer. Eeuwig zonde… Dit is een veel te zware straf, op basis van bewijs dat eigenlijk niks zegt, omdat alles te bewerken is tegenwoordig.

  • Rene heeft op 2 juli 2023 geschreven:

   Auto afnemen en doorverkopen, ik snap niet waarom hij gesloopt moest worden. De nieuwe eigenaar gewoon duidelijk uitleggen dat er pas een kenteken op mag als hij weer street legal is.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie