Goed nieuws voor iedereen. Wie de nieuwe BMW iX een prachtbak vindt, zal blij zijn om te horen dat hij nu 619 pk heeft. En voor mensen waarbij de ogen spontaan beginnen te branden bij z’n aanblik, is het goed nieuws dat hij nu in 3,8 seconden naar de 100 km/u sprint, en dus zo weer uit je gezichtsveld is verdwenen. Officieel luistert de krachtigere EV-beul naar de naam BMW iX M60. Het is de snelste elektrische BMW van dit moment.

Specificaties BMW iX M60

Het piekvermogen van de snelle EV is dus 619 pk en het koppel schopt het tot 1.100 Nm. Volgens BMW is de acceleratie constant tot aan de 250 km/u, waarna de begrenzer wakker schrikt. De actieradius is 561 kilometer. Het vermogen komt van twee elektromotoren, één op elke as. Vraag je niet om veel vermogen of grip, dan is de iX achterwielaangedreven. De batterij meet 105,2 kWh en deze kan geladen worden met een snelheid van maximaal 200 kW.

Het onderstel van de M60 is sportiever dan de andere versies van de iX. Achterop zitten bijvoorbeeld stevigere stabilisatorstangen. Ook is achterwielbesturing standaard, net als 22-inch velgen en de M Sport-remmen. Op de optielijst staan sportbanden die speciaal voor de M60 zijn ontwikkeld. Componisten Hans Zimmer en Renzo Vitale maakten het ‘motorgeluid’ van deze BMW iX M60. Het geluid vult via de speakers de cabine.

Groen geproduceerd

BMW produceert de iX M60 geheel in een fabriek die op groene energie draait. Bovendien komt het kobalt en lithium van streng gecontroleerde leveranciers en worden er voor de motoren geen zeldzame aardmetalen gebruikt. De vloerbekleding en vloermatten bestaan voor een deel uit gerecyclede visnetten. Het leer is dan weer gekleurd met olijfbladextract.

De prijs van de BMW iX M60

De BMW iX M60 kost in Nederland minimaal 134.839 euro. Dat is uiteraard exclusief opties. Standaard krijg je wel al adaptieve luchtvering, de eerdergenoemde velgen en remmen, IconicSounds Electric en meesturende (of tegensturende) achterwielen.

Advertentie

Reacties

 • Ferry heeft op 7 januari 2022 geschreven:

  Voor een fossiele brandstof M
  Helemaal gelijk….
  Dit is een elektra mobiel , helemaal goed dus NEP geluiden….. Dan horen mensen je aankomen.
  Leuke bijkomstigheid als t mooi klinkt

  Reageer
 • ovq67 heeft op 6 januari 2022 geschreven:

  Imitatie “motorgeluid” voor een zg. M. Zou bij wet verboden moeten worden 🤮🤮

  • Beroshi heeft op 7 januari 2022 geschreven:

   BMW heeft als enige expliciet gekozen om geen imitatie motorgeluid te gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Taycan. Zimmer heeft een soort van futuristisch elektrisch acceleratie geluid ontworpen. Best aangenaam.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie