Tijdens het evenement waar – na het onthullen van de BMW Vision Next 100 – ook Mini en Rolls-Royce hun verschrikkelijke visie op de toekomst toonden , was er nog een interessante onthulling: BMW werkt aan een nieuwe i-serie. Marketing-topman Ian Robertson was zo vriendelijk om een tipje van de sluier op te lichten.

Zo heeft het Duitse automerk zichzelf vijf jaar de tijd gegeven om de nieuwe i-serie naar wens te maken: de auto moet in 2021 op de markt verschijnen. Hij krijgt een naam die tussen de i3 en i8 ligt, BMW heeft namelijk de patenten op die namen geregistreerd. Niet precies ertussen overigens; ‘BMW i5,5’ klinkt zo vreemd. De nieuwe i-serie is (uiteraard) elektrisch aangedreven en zal qua afmetingen bij een 5-serie in de buurt komen.

De volgende stap voor BMW

Robertson benadrukt dat de nieuwe i-serie niet alleen maar zal draaien om elektrisch rijden. We spreken hier over het nieuwe paradepaardje van BMW. Hij rijdt autonoom, is een stuk lichter dan huidige modellen, heeft digitale connectiviteit en een compleet nieuw interieur. De BMW maakt ook gebruik van augmented reality, hierdoor zie je door het raam van je auto hoe je het best een bocht kunt nemen, waar verkeer vandaan komt en allerlei andere informatie. Een soort gigantische head-up display dus.

De actieradius zal volgens Robertson overigens aanzienlijk verbeterd worden. BMW wil met zogenaamde lithium-lucht-batterijen gaan werken, een geëvolueerde versie van de onlangs al verbeterde lithium-ion-cellen uit de i3. Met een volle accu kun je meer dan 600 kilometer rijden en opladen zal niet langer duren dan het je kost om een kopje koffie bij een wegrestaurant weg te tikken.

Allemaal prima, maar bronnen bij BMW beweren ook dat de auto gebaseerd zal zijn op de BMW Vision Next 100. Onze ogen beginnen alweer lichtjes te branden als we terugdenken aan dat ontwerp. Hopelijk komen ze er voor 2021 achter dat het uiterlijk van die auto absoluut niet bij de toekomst hoort.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear