Het gaat om een eenmalig optreden, zo weten ze bij BMW te verzekeren. In het weekend van 19 en 20 juli zal de legendarische M1 Procar series nog één keer aantreden in het omlijstende programma van de Duitse Grand Prix op Hockenheim.
 
De BMW M1 blijft de gelederen bezighouden, zo bleek onlangs weer uit een nieuw conceptmodel, waarin volgens eigen zeggen geen motor zou zitten. Nu heeft BMW wel vaker een concept gepresenteerd die niet in productie zou gaan. Denk aan de Z1!
 
Maar goed, even die Procar series. Die werd eveneens in het voorprogramma van de Formule 1 in 1979 en 1980 verreden. Daar deden twintig auto’s aan mee. Achter het stuur vijftien jonge coureurs en de vijf snelste F1-rijders uit de oefenrondjes van de vrijdag.
 
En wie zitten er bijna dertig jaar later achter het stuur? De jonkies van toen, zijn inmiddels aardig bejaard: Jacques Laffite, Christian Danner, Marc Surer, Dieter Quster, Harald Grohs en zelfs prins Leopold van Beieren. Even afwachten of ze de gang er nog steeds in hebben.

Reacties

Meer van TopGear