Lego Ideas ken je inmiddels wel. Het is een platform waar elke blokjesvirtuoos zijn beste hersenspinsels kan uploaden. Als 10.000 mensen de klik voelen dan gaat een officieel panel van Lego kijken of de creatie, in dit geval een Lego BMW M1, echt in productie kan gaan als bouwpakket. Ieders idee kan dus in de winkel belanden.

Hoekige auto’s laten zich altijd uitstekend vertalen naar Lego-bouwkits – om voor de hand liggende redenen – en de BMW M1 komt uit een tijdperk waar auto-ontwerpers vergeten waren dat ronde vormen bestonden. Het verbaast ons dat de Lego BMW M1 nog nooit eerder bedacht is. En nu we toch bezig zijn: wie bouwt een Lamborghini Countach en een Aston Martin Lagonda?

Deze wigvormige supercar bestaat uit zo’n 1.000 standaard Lego-blokjes. Gebruiker TOMOELL bouwde de Lego BMW M1 niet echt, maar gebruikte 3D-software om een rendering te maken van zowel de straatversie als de Procar-racer. De deuren en de motorklep openen en het stuur werkt. De carrosserie en het chassis zijn twee losse onderdelen en kunnen los van elkaar.

Op dit moment juichten 2.000 supporters de Lego BMW M1 toe en het project heeft nog meer dan 500 dagen te gaan. Nu hopen dat Lego het modelletje niet te ingewikkeld vindt om er een echt product van te maken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear