Zorgen over de toekomst van één van de leukste auto’s die je überhaupt kunt kopen, hoef je sowieso al niet meer te hebben. De BMW M2 krijgt een opvolger. Eentje met achterwielaandrijving en een zes-in-lijn. Maar voordat de opvolger zijn entree maakt, komt BMW eerst met een uitzwaaimodel van de huidige pretmachine: de BMW M2 CS. Een aantal media kreeg alvast wat informatie en foto’s en één daarvan drukte iets te snel op publiceren, en daarom kun jij alvast genieten van de eerste foto’s en een scheutje informatie.

Specificaties BMW M2 CS

De 3,0-liter zes-in-lijn, die ook in de BMW M4 ligt, produceert in de BMW M2 CS 450 pk en 550 Nm. Dat is net zoveel als in de BMW M4 Competition. Het koppel blijft daarmee gelijk aan dat van de M2 Competition, terwijl het aantal pk’s toeneemt met 40 stuks. De 0-100-tijd van de versie met handbak zou krimpen van 4,4 seconden naar 4,0 seconden. De automaat doet dit waarschijnlijk in 3,8 seconden, net zo snel als de zojuist genoemde BMW M4. De keuze tussen de twee kleinste M-modellen was nog nooit zo lastig.

De BMW M2 CS krijgt daarbij een stuwmeer aan leuke extra’s. BMW versneed een flinke lap alcantara voor het interieur en naaide dat met rode stiksels op de stoelen, het dashboard en de middenconsole. Aan de buitenkant en in het motorruim monteerde het merk een lading koolstofvezel op de BMW M2 CS. De remmen zitten nog krapper in de velgen dan je buik in je broek na het kerstdiner. In de uitlaat zit een klep waarmee je op commando ruzie met de buren kunt krijgen, of juist niet. Prijzen zijn niet bekend, wel dat BMW slechts 2.200 exemplaren zal bouwen.

Reacties

  • Tomer van den Heuvel heeft op 5 november 2019 geschreven:

    wow
    hij was al perfect maar op een of andere manier hebben ze hem nog beter gemaakt

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)