Tuner Vorsteiner bestaat binnenkort twintig jaar. Om dat te vieren, pakt het bedrijf uit Californië groots uit in eigen stijl. Dat wil zeggen: ze brengen een aantal flink aangepaste auto’s naar de straat. Een van de verjaardagscadeautjes is deze interpretatie van de nieuwe BMW M2. Het bedrijf noemt ‘m de GT-editie.

We weten niet met welk been deze M2 uit bed is gestapt, maar het is in ieder geval het verkeerde geweest. Kijk eens hoe boos hij uit zijn koplampen tuurt. We zijn eigenlijk wel fan van de brede, musclecar-achtige look met wat koolstofvezel onderdeeltjes. En ligt het aan ons of zit er ook een vleugje van de nieuwe MG 4 XPower in dit ontwerp?

Of misschien een moderne, BMW-versie van de tweedeurs Subaru Impreza? Al is dat mogelijk optisch bedrog door de blauwe lak en de gouden velgen. Dan nog: je kunt niet beweren dat de BMW M2 van Vorsteiner geen impact maakt. En dit soort modificaties zien we veel liever dan de M Performance-producten die BMW zelf aanlevert.

Specificaties van de BMW M2 van Vorsteiner

Vorsteiner geeft weinig informatie over wat er onder de nieuwe motorkap van de BMW M2 gebeurt. Wat we wel weten, is dat de zes-in-lijn 3,0-liter turbomotor gejat wordt uit een M4 Competition. Je kunt dus wel stellen dat de focus niet alleen ligt op een splitter, zijskirts en diffuser van koolstofvezel. Naast de specificaties zijn we ook benieuwd of die doorlopende ducktail achterop het overleeft. Volgend jaar komen we erachter, wanneer Vorsteiner daadwerkelijk zijn twintigste verjaardag viert.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)