Klassieke kleuren staan moderne auto’s goed. Het zorgt voor een heerlijk contrast tussen oud en nieuw. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe Ford Mustang Bullitt in Highland Green. Of een Porsche 911 GT3 RS met Martini-stickers.

In de jaren negentig kon je de kleur ‘Dakar Yellow’ bestellen voor de BMW M3 Cabrio (E36). En nu de BMW M3 Cabrio (E30) dertig jaar bestaat, brengt BMW de kleur terug. Een soort van. De nogal smaakgevoelige kleur was een tikkeltje te extreem voor BMW. Daarom wordt de BMW M4 30 Jahre Edition geleverd in de kleur Mandarin II, een kleur die volgens BMW refereert aan Dakar Yellow.

Verkeerde kleur

Een tikkeltje lafjes, want de BMW M4 30 Jahre Edition is gelimiteerd tot slechts 300 exemplaren wereldwijd. En schaarse uitvoeringen van BMW verkopen tóch wel, kijk maar naar de GTS. Spuit hem dan gewoon in Dakar Yellow en breng een degelijke ode uit aan de fijne kleur. Misschien moeten we ook niet zo mauwen, Mandarin II staat de BMW M4 30 Jahre Edition namelijk ook best fijn. Geel niks voor jou? Je kunt de speciale uitvoering ook bestellen in de kleur Macao Blue.

Meer vermogen

Voor de speciale uitvoering verhoogt BMW het vermogen met 19 pk naar 450 pk en monteert een Competition Package met het M-onderstel, M-achterdifferentieel en het M-Dynamic Stability Control. Binnenin vind je nog genoeg badges die verwijzen naar de dertigste verjaardag. Nederland krijgt vijf exemplaren, dus je moet snel zijn. De prijzen volgen nog. Voor jouw beeldvorming zie je hieronder een M4 in de echte ‘Dakar Yellow’. Oordeel zelf maar.

BMW M4 Dakar Yellow

A post shared by Boopster (@mellow.boopster) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)