Geen zorgen, nieuwe BMW’s gaan er heus niet uitzien alsof een robotstofzuiger door een hondendrol reed en deze in een praktisch patroon over de woonkamer uitsmeerde. Wel is het zo dat de fabrieken van BMW in Leipzig en Rosslyn (Zuid-Afrika) bioafval en afval van rioolwaterzuiveringsinstallaties gaan gebruiken om te verduurzamen. Het idee is om de CO2-uitstoot te drukken.

‘Hernieuwbare grondstoffen zoals bioafval of afval van rioolwaterzuiveringsinstallaties dienen als uitgangsmateriaal voor de verf. De in een TÜV-gecertificeerd proces vastgestelde CO2-besparing bedraagt tussen nu en 2030 ruim 15.000 ton’, zo is de grote boodschap van BMW. Door bioafval te gebruiken hoeven ze tegelijk minder ruwe grondstoffen te winnen voor de productie van auto’s.

Lees ook: Hoe vind je deze Alpina D7 in de kleur Chestnut Bronze?

Chemisch gezien zijn de nieuwe lakken identiek aan de oude, zo belooft BMW. Op het vlak van kwaliteit zullen ze dus niet nummer 2 zijn. De nieuwe duurzame basis wordt gebruikt voor de matte lakken en de antiroestbescherming aan de onderkant van de auto. De nieuwe kaklakken vegen 40 procent van de CO2-uitstoot in het verfproces van tafel. Als klant merk je er dus niets van dat de basis van jouw BMW-lak in werking is gezet door het eerste kopje koffie van de dag.

BMW 7-serie van Mr. Polska heeft nu poep-emoji's

De BMW 7-serie van Mr. Polska had poep-emoji’s

Dit deed hij als geintje om JayJay Boske in de maling te nemen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear