Als je één auto voor de rest van je leven moest kopen en alle snelle stationwagens zijn vergeven, dan moet dit haast wel de tweede keuze zijn. Met een lengte van 5,2 meter kan zelfs Hafþór Júlíus Björnsson (je weet wel, die gigantische kerel uit Game of Thrones) languit zitten in deze Alpina B7 in de kleur Chestnut Bronze. Met een topsnelheid van 330 km/u houden de prijzigste Porsches 911 deze geconverteerde BMW 7-serie met lange wielbasis niet bij. De 0-100-tijd van 3,6 seconden voor een auto van 2.180 kilo is indrukwekkend genoeg om je de rest van je leven te blijven verbazen.

Dat is de Alpina B7 in een notendop, een idiote sedan met 608 pk en 800 Nm uit een 4,4-liter V8. Het is het alternatief van Alpina voor de BMW 760Li, die een V12 gebruikt voor soortgelijke prestaties. Door vier cilinders in te leveren, verdien je het recht om de iconische strepen langs de flanken van de B7 te laten zetten. Ook monteert Alpina een hoekige bodykit en gaan ze door het interieur heen met dure stofjes en hun logo’s. Je zou hem zijn grote grille bijna vergeven.

En als we één specifiek exemplaar mogen aanbevelen, ga dan voor deze Alpina B7 in de kleur Chestnut Bronze Metallic, met de interieurkleuren Caramel Brown en Boheba Brown. Het retro-kleurtje steekt goed af tegen de moderne designelementen van BMW (als je nog een aardige manier zoekt om die gigantische neusgaten te omschrijven). De grote Alpina-spaakvelgen verstoppen blauwe remklauwen. Deze bronzen Alpina B7 (of heb je toch liever mintgroen?) staat bij BMW Abu Dhabi voor een onbekende prijs. Hou rekening met ergens tussen de 200.000 en 300.000 euro.

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 10 mei 2020 geschreven:

    Waarom zou je je nieren verkopen om deze nieren te kopen?

    Reageer
  • Chris Jansen heeft op 8 mei 2020 geschreven:

    Ziet er goed uit, alleen die Alpina-strepen vind ik wel erg 1970-1980, die zou ik er nooit op willen hebben. In deze kleur onderscheid je je ook van al die blauwe en zwarte BMW’s. Ook die vergrote grille is prima, anders denken ze, van voren gezien, dat je een 3 of 5 serie hebt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)