Vrouw achter het stuur, netjes je borg terug na de huur. Blijkbaar. Want vrouwen kunnen beter parkeren dan mannen, zo blijkt uit een onderzoek. Of eigenlijk: ze maken over een heel jaar gezien minder schade tijdens het parkeren. En of het onderzoek nu klopt of niet, het is hoe dan ook leuk om je partner te confronteren met deze nieuwe kennis.

Forbes Advisor, een verzekeringvergelijker, hield in Engeland een enquête onder 2.000 mensen. Daarin vroegen ze onder meer naar hoeveel parkeerongelukjes de ondervraagden het afgelopen jaar hadden gehad. Hieruit blijkt dat vrouwen beter kunnen parkeren – statistisch gezien in ieder geval. Grappig, want 53 procent van de mannen vindt dat ze goed kunnen parkeren, tegenover 37 procent van de vrouwen.

Mannen rijden vaak tegen dingen aan

Maar liefst 21 procent van de mannen geeft toe in de afgelopen twaalf maanden iets te hebben geraakt tijdens het parkeren. Bij de vrouwen is dit slechts 14 procent. Maar liefst 16 procent van de mannen heeft tot wel vier keer iets geraakt afgelopen jaar. Bij vrouwen is dit slechts 8 procent. Nog eens 6 procent van de mannen geeft toe zeven (!) keer iets geraakt te hebben. Bij vrouwen is dit 4 procent.

We horen je denken: maar vrouwen parkeren verderop en vermijden moeilijke plekjes. Dat is niet waar volgens het onderzoek: 18 procent van zowel de mannen als de vrouwen geeft toe verderop te parkeren als de plek te uitdagend is. En zelfs 13 procent geeft toe liever tien minuten te lopen dan ergens te parkeren waar er weinig plek is.

Een kanttekening

Niet omdat de TopGear-redactie overwegend man is, maar omdat we nu eenmaal een kritisch nieuwsmedium zijn, hier wat kanttekeningen. Het is gek dat een onderzoek een enquête is, terwijl de statistieken van klanten ongetwijfeld opvraagbaar zijn. Of zouden deze niet kloppen omdat het niet altijd de verzekerde is die in de auto rijdt?

Ook zou het leuk zijn als we ongeveer zouden weten om hoeveel parkeeracties per jaar het zou gaan. Zouden de vrouwen ook nog eens meer parkeren, dan zouden ze dus nóg beter zijn in parkeren dan mannen. Of andersom, natuurlijk.

Advertentie

Reacties

 • Willem heeft op 16 september 2023 geschreven:

  Kan mijn vrouw er wel mee confronteren. Maar denk niet dat ze zelf meer gaat parkeren. Als ze de kans heeft laat ze het aan mij over.
  Maar het onderzoek zegt dus niets als er geen rekening word gehouden met totaal gemaakte parkeeracties.

  Reageer
 • Edwin heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

  Je partner ermee confronteren? Beetje heteronormatief… 😂 Als je sowieso al een partner hebt.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie