Bijna elke fabrikant van het duurdere autospul verdient een leuk zakcentje met de verkoop van lifestyle producten. De opzet is simpel: bouw een sterk automerk en zorg dat mensen hebberig worden bij het zien van je logo.  Verkoop naast je poenige auto’s iets minder dure artikelen. Of goedkope prul.

Niet dat de Bugatti Home Collection goedkope prul is, overigens. Je zou het bijna smaakvol kunnen noemen. We hebben wel een klein probleempje met de benaming. Bugatti gebruikt de naam Chiron voor het bankstel. Helemaal wanneer het lijkt op een bank die je gewoon bij de Ikea kunt ophalen, maar dan met een kussen met het Bugatti-logo erop.

Meer dan alleen een Bugatti-bank

De Bugatti-bank is niet het enige wat ze verkopen. De Bugatti Home Collectie bestaat uit een Bugatti-bed, verschillende fauteuils, een salontafel en ook een lange Bugatti-relaxstoel. In principe al het Bugatti-meubilair dat je in je leven nodig hebt. Of eigenlijk niet nodig hebt.

Een product waar we zeker achterstaan is de gelimiteerde Cobra-stoel. Carlo Bugatti tekende de stoel al in 1902. Carlo was de vader van Etorre Bugatti, de oprichter van het automerk. Al zijn we er niet zeker van of Carlo’s ontwerp ook uit koolstofvezel bestond. Je herkent de kleuren van de 110 Ans Bugatti-Chiron. Oog niet slecht.

Er zijn geen exacte prijzen bekend voor al het meubilair. De toevoeging van het Bugatti-logo heeft de nare gewoonte om prijzen te laten exploderen. Verwacht dus iets meer te moeten betalen dan wanneer je naar de Ikea gaat.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie