Bugatti heeft een van hun ontwikkelingscoureurs in een Chiron Pur Sport – de scherpere, lichtere en duurdere versie van de Chiron – gezet en laat hem een setje Michelin Cup 2s oproken. Het doel is niet om driftend uit het raam te hangen of de W16-motor naar de gedver te revven. Nee, Bugatti heeft een ander, kunstzinniger idee bij dat driften.

De missie is om de 1.500 pk sterke Chiron op zo’n wijze te laten driften dat hij ‘een perfect boog volgt om zo de beroemde Bugatti C-lijn of -vorm te maken, van bovenaf gezien’. Iets met teveel geld en teveel tijd, denken we. Zoals je ziet op de foto’s en zo dadelijk in de video: het ziet er allemaal vrij natuurlijk uit. Bijna alsof het zo hoort en het de auto geen centje pijn doet. En dat allemaal met vierwielaandrijving.

Wie drift die Bugatti Chiron Pur Sport dan?

Coureur Sven Bohnhorst was de gelukkige: ‘Het rijgedrag van de vierwielaangedreven Chiron Pur Sport is ongelofelijk. Jij, de coureur, bepaalt, wanneer je de achterkant laat uitbreken om de auto te laten draaien. Of wanneer je hem wilt stabiliseren met meer drift, aan de voorkant, wat je kunt besturen door alleen maar te spelen met het gaspedaal.’

‘Je kunt ook alle vier de wielen tegelijkertijd laten driften – doet ie gewoon! Dit is wat ik een auto noem die gemaakt is voor coureurs’, besluit Bohnhorst. Heel, heel rijke coureurs dan. Afijn, we houden je niet langer in spanning. Druk hieronder maar op de play-knop en vergeet niet te genieten van dit stukje vakmanschap van bouwer en coureur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)