Bugatti kon de Veyron maar moeilijk slijten. De marketingafdeling moest de ene na de andere speciale uitvoering bedenken om de exemplaren maar aan de man te brengen. Dus om de verkopen van de Chiron te bespoedigen, leek het het merk een goed idee om de prijs meer dan te verdubbelen: van 1 miljoen naar 2,4 miljoen. Een succesvolle zet, want de Bugatti Chiron is bijna uitverkocht na drie jaar tijd.

Wanneer is de Bugatti Chiron uitverkocht?

Bij de Veyron duurde het zes jaar en waren er ongeveer 683 speciale uitvoeringen nodig voordat alle 450 exemplaren waren uitverkocht. Bugatti vertelt aan Car & Driver dat van de Chiron tot nu toe 400 exemplaren zijn verkocht, waarvan 180 al zijn geleverd. Dat betekent dat er nog 100 exemplaren te vergeven zijn. Bij dit aantal zijn de 40 Divo’s niet meegerekend – die komen er nog bij.

Als je nu de portemonnee trekt en minimaal 2,4 miljoen (exclusief belastingen) neerlegt voor een Bugatti Chiron, ontvang je hem op z’n vroegst pas in 2022. Wat je dan ook alweer krijgt? Een W16-motor met vier turbo’s, 1.500 pk, 1.600 Nm, een 0-100-tijd van 2,5 seconden en een topsnelheid 420 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)