Bugatti gooit er maar weer eens een speciale versie van de Veyron tegenaan. Tja, je moet wat om de aandacht te trekken. En bovendien, 300 dezelfde exemplaren bouwen is ook niks aan natuurlijk. Ter ere van het honderd jarig ‘bestaan’ komen ze met de Blue Centenaire.
 
Ja, je ziet het goed, we schrijven bestaan tussen aanhalingstekens. In de periode tussen 1909 en nu heeft de schoorsteen in Molsheim niet altijd gerookt. Het is dat de Volkswagen Groep zo aardig is geweest om de draad weer op te pakken anders had het merk waarschijnlijk nu geen feestje kunnen vieren.
 
Maar dat mag de pret niet drukken. De Veyron-teller staat inmiddels op 200 exemplaren. Nog eens vijftig miljonairs wachten nog op hun paradepaardje. Dat betekent dus dat Bugatti nog vijftig Veyrons moet slijten (oplage blijft beperkt tot 300 exemplaren). En daarvoor roepen ze de Blue Centenaire-versie in het leven. Moet je overigens wel van de kleur blauw houden, al zal dat geen probleem zijn als ware Bugatti-fanaat. Een getraind oog ziet dat ook de jubilaris in een twotone-lak is gespoten. De motorkap en het dak is uitgevoerd in Sprintblue Gloss (glanzend) en de rest in Sprintblue Matt (mat dus).
 
Verder verschilt de blauwe rakker eigenlijk niet met de ‘gewone’ Veyron. Technisch is ook niets gewijzigd. Waarom zouden ze ook? De prijs is wel iets opgekrikt, want ja, die nieuwe wielen en aluminium details op de carrosserie zullen toch ook betaald moeten worden. De Veyron Blue Centenaire kost 1,35 miljoen euro. Jawel, dat is zonder belastingen.

Reacties

Meer van TopGear