De ware experts hebben de Bugatti Veyron in Gran Turismo of Forza gespeeld en hun oordeel geveld: ‘dit ding rijdt ruk en is voor patsers zonder smaak’. Wie ooit wél in een Veyron heeft gereden, weet dat je nog aardig kunt sturen in de Veyron.

Hard rijden in een Veyron is een unieke ervaring. De banden trekken je als het ware door de bochten, en de katapultachtige tractie en remmen reduceren alles en iedereen tot stof. Ondanks al dat vermogen en gewicht, kun je de banden voelen werken. Hij geeft je vertrouwen. Het nemen van bochten maakt je niet alleen niet bang, je wordt er zelfs niet echt opgewonden van. Daarom is het geen slecht idee om je Veyron naar de Andes in Zuid-Amerika te laten vliegen. Want geld heb je toch wel.

Bochten nemen, al is het niet zijn voornaamste doel, kan de Bugatti Veyron dus wel. Maar dan moet je niet vergeten dat ook werkelijk te doen. Of vergeten te remmen voor een bocht. De toedracht van dit ongeval blijft gissen. Maar geef niet direct de schuld aan de auto, ook al heeft deze Bugatti Veyron Grand Sport het gewicht van een SUV.

Bugatti Veyron crash in de Andes

A post shared by Rodrigo Muñoz (@rmunoz4u) on

A post shared by Rodrigo Muñoz (@rmunoz4u) on

A post shared by Rodrigo Muñoz (@rmunoz4u) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear