Vind je dat er de laatste tijd wel erg veel speciale edities van de Bugatti Veyron gepresenteerd worden? Dat heeft te maken met twee dingen: a) het merk had aangekondigd een speciale Legends-serie van zes verschillende versies te gaan maken, dus ja, dat doen ze dan ook, en b) de volledige productie van 450 Veyrons moet uiteindelijk wel verkocht worden, en Wuppies erbij uitdelen is ook weer zoiets.

Het goede nieuws voor als je inmiddels Veyron-moe bent: dit is de laatste van de Legends, en hij mag zich de Bugatti Veyron 'Ettore Bugatti' noemen. Net als de andere Legends is ie gebaseerd op de Grand Sport Vitesse, en je weet wat dat betekent: een open dak, 1.200 pk, 1.500 Nm en een nieuwprijs die die van een compleet appartementencomplex benadert. 2,35 miljoen euro kost de 'Ettore'; en dat is vóórdat de Belastingdienst zich ermee bemoeid heeft.

Voor wat betreft z'n uiterlijk haalt de Veyron 'Ettore' z'n inspiratie bij de aloude Type 41 Royale, één van Bugatti's meest bewonderde klassiekers en eind jaren '20 de sterkste en meest luxueuze auto die je kon kopen. De carrosserie is een combinatie van koolstofvezel en aluminium, beide blank gelakt, en de donkerblauwe velgen werden speciaal voor deze editie ontwikkeld. De Bugatti-logo's zijn van platina gemaakt (extra goed vastlijmen dus) en de handtekening van Ettore zelf staat in de tank- en oliedop gekerfd.

Binnenin vinden we volop donkerblauw koolstofvezel en twee soorten leer: 'gewoon' kalfsleer en cordovan-leer, dat normaal gezien gebruikt wordt om exclusieve schoenen van te maken. Het per Legend-uitvoering unieke medallion tussen de voorstoelen is in dit geval een in platina gehulde dansende olifant die oorspronkelijk werd geboetseerd door Ettore's broer, Rembrandt Bugatti.

Verder nog iets bijzonders aan deze Veyron? Niet echt, als je het voor elkaar krijgt om de standaard prestaties van 0 tot 100 in 2,6 seconden en een top van 408 km/u (met het dak open, wel te verstaan) ‘niet bijzonder’ te noemen. De Bugatti Veyron 'Ettore Bugatti' wordt later deze maand op Pebble Beach gepresenteerd in het bijzijn van de overige Legends, de eerste en enige keer dat ze alle zes samen te zien zijn.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie