Vlak voor zijn onthulling in New York is de Cadillac CTS in al zijn glorie het wereldwijde web op gegleden. De middelgrote Caddy gaat het als vanouds opnemen tegen de Mercedes E-klasse, BMW 5-serie, Audi A6 en bijvoorbeeld de Lexus GS. Z'n uiterlijk heeft ie in ieder geval vast mee.

Simpele, hoekige vormen overheersen, al zijn ze nu wat meer afgerond ten opzichte van vorige generaties. De auto oogt statiger, trotser dan zijn voorgangers. Het front lijkt sterk op dat van de Ciel conceptcar, dat wat ons betreft een van de schitterendste creaties is die de afgelopen tijd uit Detroit zijn komen rollen. De achterkant is eenvoudig gehouden, met Cadillacs typerende rechtopstaande achterlichtunits en brede derde remlicht. In het interieur vinden we uiteraard een groot aanraakscherm, plus veel leer en hout voor de juiste ambiance.

Of deze CTS op de Europese markt potten zal gaan breken? Vast niet, want er staat geen dieselmotor op de planning. In de rest van de wereld, zoals de VS, China en het Midden-Oosten, zou ie het echter best eens goed kunnen gaan doen. We verwachten dat er een atmosferische 3.6 V6, een V6 biturbo met meer dan 420 pk (van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden, top meer dan 270 km/u) en wellicht zelfs de 2.0 viercilinder uit de ATS op de optielijst zullen staan. Alle versies krijgen een achttraps automaat toegewezen. Uiteraard volgt er binnen afzienbare tijd ook weer een belachelijk snelle, V8-aangedreven CTS-V.

Vanaf morgen staat de nieuwe Cadillac CTS op de autoshow van New York. Wanneer de auto precies naar Europa komt, is nog niet bekend.

Reacties