[tg_video]https://www.youtube.com/embed/N8roRkCYE-8[/tg_video]

Wie: Ken Block
Waar: Las Vegas Motor Speedway
Wanneer: 30 oktober 2012

Je bent een race aan het winnen. Er zijn nog drie rondes te gaan. Dan ontdek je dat je been in brand staat. Ga je a) gillen, b) uit de auto springen, c) gewoon doorrijden want je wilt winnen en waarschijnlijk doet het toch niet zo veel pijn. Het juiste antwoord is natuurlijk een mix van a en b. Tenzij je Ken Block heet, in dat geval is het voornamelijk c, met een beetje b. Maar dat laatste alleen als de vlammen daadwerkelijk je vel aan het roosteren zijn.

Het gebeurde als volgt. Meneer Block stond er goed voor in de laatste ronde van het Global Rallycross Championship in Las Vegas, totdat zijn cabine vol rook kwam te staan. Zoals de liefhebbers van het cliché weten: waar rook is, zal ook wel ergens vuur zijn. Een theorie die bevestigd werd toen een flinke vlam ontstond naast zijn rechterknie.

De oorzaak? Een oververhitte computer. Je ziet het apparaat op de foto’s branden als een kampvuurtje bij de padvinders. De vlammen smelten de plastic houdertjes weg dus het duurt niet lang voordat de computer naar beneden valt. Block kijkt naar de vlammen, vervolgens in zijn spiegel. Daar ziet hij Tanner Foust van TopGear USA, in een Ford Fiesta. Hij kijkt weer naar de oranje vlammen. Hij blijft ondertussen doorrijden.

‘Ik dacht dat ik misschien kon proberen door te racen en de finish te halen voordat het te ernstig werd’, zegt hij na afloop. Maar de afleiding zorgde ervoor dat hij langzamer werd en Foust kreeg de kans in te halen. Nu lag hij op de tweede plek en reed met een been dat dreigde te smelten. Hij besloot te doen wat gezond leek: stoppen. ‘Ik realiseerde dat ik moest stoppen om het vuur te doven’, vertelde hij. ‘Ik baal er nog steeds van, maar gelukkig hebben we de beelden van mijn cockpit nog.’ Dat is zeker zo, Ken. Bovendien tonen die een heel nieuwe categorie burn-out.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie