Nou ja, fris: zeg maar gewoon cool. De nieuwste Camaro verdraagt net een maandje het daglicht, maar omdat we op dit moment zo'n denderend zonnige zomer hebben (*kuch*) gooit Chevrolet er meteen maar de cabrioversie tegenaan.

De open Camaro beschikt over een stoffen kap die automatisch te openen en te sluiten is tot een snelheid van 48 km/u. Er hoeft niets handmatig ontgrendeld te worden (dat was ook wel erg 2009, al heeft de nieuwe Mustang wel nog steeds zo'n hendel); daarom kun je het dak ook op afstand bedienen. Van die dingen waar je ooit heus wel eens wat aan zult hebben. Eenmaal geopend verdwijnt het stoffen topje netjes onder een harde cover.

Chevrolet meldt verder dat de carrosserie bijzonder stijf is en dat de auto, net als de dichte versie, met drie motoren geleverd zal worden: een 2,0-liter viercilinder (279 pk), een 3,6-liter V6 (339 pk) en de 6,2-liter V8 uit de Corvette (461 pk). Er valt te kiezen uit een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat.

De nieuwe Camaro Convertible is vanaf begin 2016 in de VS verkrijgbaar; over de Europese introductiedatum, uitvoeringen of prijzen weten we nog niets concreets.

Reacties