Chevrolet neemt een 9-seconden auto mee naar SEMA dit jaar. Daar is niets mis mee, zou je zeggen. Of wel: deze Chevrolet Camaro eCOPO is namelijk elektrisch. En als er ergens fans van V8-motoren schuilen, is het rond de dragstrip. Toch zijn dragracen en elektrotechniek gemaakt voor elkaar.

Kijk maar naar koppelmonster Tesla. Het draaimoment is direct beschikbaar vanaf nul toeren per minuut en de zware sedan laat Ferrari’s en McLaren achter bij de startlijn. Een kwartmijlsprint is dus uitermate geschikt voor elektromotoren. Nu de mindset van de Amerikanen nog.

De Chevrolet Camaro eCOPO is een samenwerking met Hancock and Lane Racing. Als je rond de dragstrip rondhangt, ken je ze van de elektrische Shock en Awe-racer, die een kwartmijl in de 8 seconden doet. De Chevrolet Camaro eCOPO is minder snel. Met iets meer dan 600 pk en bijna 815 Nm duikt de auto nét onder de 10 seconden op de kwartmijl.

Het meest interessante aan de elektrische Camaro is dat de motoren en batterij aansluiten op de bestaande aandrijflijn van de Camaro. Je zou hetzelfde trucje dus kunnen toepassen op een Chevrolet Corvette of een andere auto van General Motors.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie