De nieuwe Camaro nu al gespot? Stop met die onzin, want die komt pas in 2009 op de markt. Toch klopt het: momenteel rijden er namelijk diverse pré-productieversies van de muscle car zonder camouflage rond in Amerika en Australië om belangrijke testgegevens te verzamelen. De kans is dus vrij groot – mits je in een van de twee landen woont – dat je de nieuwe Camaro in het wild tegenkomt. En ben jij niet de gelukkige, dan is er altijd wel iemand anders die ‘m voor je op de gevoelige plaat vastlegt en vervolgens op internet zet. Ziehier bijvoorbeeld een dergelijke ‘spot’ van een witte Camaro.

Maar goed, waarom laat Chevrolet in tegenstelling tot andere autofabrikanten de moderne Camaro ‘naakt’ rondrijden? Wel, Chevrolet zelf zegt dat ze het doen om de aërodynamica en de koeling van de auto te testen. Ons inziens is het gewoon een kwestie van marketing, of anders gezegd; de hebberigheid van de autoliefhebber vergroten. Geeft niks, want wij horen ook bij de groep fanaten die best zo’n Camaro willen hebben – zolang het maar geen witte is. Een zilvergrijze, zoals we die zelf reden daarentegen…

Tot slot: het feit dat de Chevy zonder camouflage te zien is, zou ook te maken kunnen hebben met de verfilming van de legendarische serie Knightrider. De Ford Mustang – de aartsrivaal van de Camaro – is namelijk ten koste van de nieuwe Camaro verkozen tot de nieuwe dienstwagen van Michael Knight (KITT, weet je nog?) en staat daarom volop in de publiciteit. Kortom, gewoon een kwestie van jaloezie, toch Chevrolet?

Reacties