Sluit je geliefden op en laat ons je voorstellen aan de Chevrolet Camaro ZL1 1LE. Chevrolet injecteerde nog meer agressie in de ZL1. De woeste versie is drie seconden sneller over de 4,6 kilometer lange Milford Road Test Track. Verwacht maar dat hij een flinke hap neemt uit zijn oorspronkelijke rondetijd op de Nürburgring (22,8 km) van 7 minuten en 29,6 seconden.

Hoeveel meer vermogen heeft Chevrolet Camaro ZL1 1LE?

Dé Amerikaanse manier om een probleem op te lossen: er meer vermogen tegenaan gooien. Dus hoeveel extra woeste paarden heeft deze 1LE? Precies nul. De 6,2-liter V8 produceert nog altijd 649 pk en 868 Nm.

De tijdswinst vloeit voort uit een boodschappenlijst circuit-waardige onderdelen. En dan met name die gigantische koolstofvezel spoiler achterop en de canards op de voorbumper. De dempers zijn stugger en de wielen hebben meer negatieve camber. De rijhoogte en de achterste stabilisatoren zijn instelbaar, als je graag wat vuil op je vingers krijgt.

Aluminium wielen, een niet-inklapbare achterbank en dunner glas snoepen 27 kilo van het totaalgewicht af. Via een zesbak gaat het vermogen naar de breedste banden ooit op een Camaro geleverd: 305 vóór en 325 millimeter achter. Goodyear levert het F1 Supercar-rubber. De prijs is nog niet genoemd, maar verwacht dat hij in Amerika veel waar voor je geld biedt. Hier kun je hoogstwaarschijnlijk voor hetzelfde geld iets met de motor achter de achteras kopen. Als je dat wilt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)