Je kunt zeggen wat je wilt, het leuk vinden of niet, maar zelfs de meest doorgewinterde scepticus zal moeten toegeven dat de Koreanen de laatste tijd lekker bezig zijn. De voormalige Wereldkampioenen Boterhamzakjes Recyclen en daar dan Goedkope Auto’s van Maken zijn hun achterstand in een moordtempo ingelopen, hebben alle schroom van zich afgeworpen en produceren de ene auto na de andere waarvan je denkt: goh, dat ziet er eigenlijk heel goed uit.

Hyundai en Kia lopen wat dat betreft in onze humble opinion voorop, maar ook het net iets lelijker Koreaanse eendje, Daewoo Chevrolet, begint fors uit te pakken. De Spark en Orlando zijn al typische ‘helemaal niets mis mee’-auto’s, de Corvette en Camaro de Amerikaanse lekkerbekkies, de Volt wordt vast een klapper en dan is er nog de Cruze, die wereldwijd als een gek verkoopt – ze hebben er al een miljoen van langs de mondiale stoepranden gezet. Op de Salon van Genève die begin maart de deuren opent, doet Chevrolet daar een nieuwe variant van uit de doeken: naast de hatchbak en de sedan komt nu de station.

En inderdaad: dat ziet er helemaal niet slecht uit, voor zover je dat van dit ene fotootje kunt beoordelen. Tikje Hyundai i40 Wagon, sneufje Renault Mégane Estate, lijkt het wel, en dat is als compliment bedoeld. Dat er maar één foto is, heeft trouwens een reuze logische reden: de hele Cruze-range krijgt een milde facelift met een onder meer een gewijzigde neus, en die willen ze kennelijk nog even als verrassing houden. De laadruimte van de station kan 500 liter verstouwen, gooi de achterbank plat en dat volume verdrievoudigt.

De nieuwe stationwagen profiteert daar natuurlijk meteen van mee, net als van een serie andere wijzigingen. Zo komen er naast de bestaande 1.6- en 1.8-benzinemotoren en de tweeliter diesel, een 1.4 Turbo (die niet heel veel sterker maar wel een stuk schoner is) en een 1,7-liter diesel bij. Ook zijn er wat wijzigingen aan het interieur, met onder andere keyless entry, een nieuw infotainmentsysteem dat nauwe banden met je smartphone onderhoudt en wat fijne nieuwe bekledingsstofjes.

Je kunt de Cruze Station rond de zomer verwachten.

 

Reacties