In China presenteert Chevrolet de Volt MPV5, een Zafira-achtige midi-MPV met dezelfde elektrotechniek als de bekende gewone Volt. Slim, want in China doet men aan geboortebeperking, dus zitten ze vast enorm te springen om ruime busjes.

De MPV5 lijkt vooral op een Volt die iets teveel hamburgers heeft gegeten. Dat is geen kritiek, want zeg nou zelf: dit ziet er alleraardigst uit. De auto is een stuk langer dan de Volt, maar de wielbasis nam slechts met 1,5 cm toe. Er is veel aandacht besteed aan de aerodynamica, maar dat kon niet voorkomen dat de volledig elektrische actieradius blijft steken op 51,5 km. Bij de gewone Volt is dit 64 km.

Geen nood, want daar heb je dus die range extender voor; een 1.4 benzinemotor die de accu’s bijlaadt wanneer dat nodig is, maar nooit de wielen aandrijft. Met volle accu’s en een volle tank komt de Volt MPV5 482 km ver.

Vooralsnog is dit een conceptcar, maar het zou ons behoorlijk verbazen als ie er niet komt. Al was het maar omdat GM met man en macht inzet op het Voltec-aandrijfsysteem, en het dus in zoveel mogelijk carrosserievarianten zal proberen te proppen.

Reacties