Iedereen wist al lang dat ie eraan zat te komen, maar dan is het altijd even wachten hoe het eindresultaat is. Citroën heeft de vormgeving van de nieuwe C3 goed geheim kunnen houden, al is deze niet verrassend.
 
In de keuken van het Franse merken zijn elementen van de Picasso, C4 en de oude C3 in een grote mengkom gegooid en daar is deze vertrouwd ogende mix uit ontstaan. De bolle daklijn, zo typisch voor een C3, blijft behouden. De ver in het dak doorgetrokken voorruit komt van de C4 Picasso (vanaf tweede uitrustingsniveau).
 
De nieuwe C3 is een stukje groter met een lengte van 3,94 meter, terwijl de hoogte van 1,51 meter behoorlijk fors is. En uiteraard gebruikt Citroën haar ervaring als bouwer van ruimtewagens om een compacte auto toch veel binnenruimte mee te geven.
 
O ja, enige tijd terug debuteerde bij Citroën een nieuw logo, dat vervolgens niet op de nieuwe C3 Picasso wordt gebruikt. Deze nieuwe vijfdeurs C3 is de eerste productiewegen die dit nieuwe logo draagt. Rond de jaarwisseling staat de vijfdeurs in de showroom.
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie