De hele wereld wist dat Citroën op de komende Salon van Genève met de nieuwe C4 Picasso zou komen. De hele wereld? Nee: één dorpje in Gallie bleef dapper weerstand bieden. En laat dat nou net het dorpje zijn waar Citroën gevestigd is.

Overal op de internetwebs vliegen de foto's van niet of nauwelijks gecamoufleerde testmodellen je al tijden om de oren, dus het kon niet missen: Citroën + Genève = C4 Picasso. Toch? Niet dus. De Fransen achten het om de een of andere volstrekt duistere reden (als we een kwade tong zouden hebben, dan zouden we beweren: ze zijn gewoon nog niet klaar. Maar wij hebben geen kwade tong) raadzaam eerst nog even te komen met een 'Concept, in de aanloop naar…'. En dat is dus deze jongen.

Veel concrete info willen de Fransen nou ook weer niet kwijt, behalve dat de concept Technospace heet, maar 98 gram CO2 per kilometer uitstoot en een jetser van een bagageruimte van 537 liter heeft. De échte C4 Picasso verschijnt na de zomer. Verwachten we. Wil iemand dat ook even aan Citroën melden?

 

Reacties